sunnuntai 9. marraskuuta 2014

Suklaakuorrutetut Muffinit

Meillä tehtiin näitä isänpäivä herkuiksi :)

Tästä ohjeesta pitää mainita sen verran että taikina on TODELLA paksua, itse laitoin taikinan pakastepussiin ja pursotin muffinivuokiin ja sekin oli työn ja tuskan takana. Ja niinkun aina itselleni tuli 23 muffinia vaikka ohjeen mukaan pitäisi tulla n.10kpl, mutta näin käy aina, en tiedä laitanko vähemmän vuokiin taikinaa vai mikä mättää, mutta toisaalta, saapahan enemmän muffineita ;)
Ja toiseksi, muffinien kuori on ihanan rapea, mutta sisältä pehmeä ja mehevä :) Mutta kuorrutetta en laittanut niin paljon kun ohjeessa on, omasta mielestäni kovin makeaa, mutta toki kaikki laittakoon oman maun mukaan ! :)

n. 10 kpl.

100g Tummaa suklaata
100g Margariinia
2 Kananmunaa
2½dl Sokeria
3½dl Vehnäjauhoja
2rkl Kaakaojauhetta
1tl Leivinjauhetta
2tl Vaniljasokeria
150g Mascarponejuustoa

Kuorrutus:
100g Tummaa suklaata
100g Mascarponejuustoa
1dl Tomusokeria

  • Paloittele suklaa.
  • Sulata rasva kattilassa.
  • Lisää suklaa.
  • Nosta kattila syrjään ja sekoita kunnes suklaa on sulanut.
  • Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  • Yhdistä kuivat aineet.
  • Sekoita ne vaahtoon vuorotellen suklaaseoksen ja juuston kanssa.
  • Jaa seos muffinivuokiin.
  • Paista 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
  • Anna jäähtyä.
  • Sulata kuorrutuksen suklaa.
  • Notkista mascarponejuusto ja sekoita joukkoon suklaa ja tomusokeri.
  • Levitä muffinien päälle.
Ohje: Yhteishyvä Ruoka marraskuu 2013 -lehti.

2 kommenttia:

  1. Nams! Muffinit on mun herkkua! :3

    VastaaPoista
  2. Kannattaa tehä näitä!:) Ihania kun on ollu hetken jääkaapissa että se päälinen jähmettyy ja näillä saa kyllä makeenhimon pois.. ;D

    VastaaPoista