sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Kuorrutettu lihamureke

4-5 annosta

1ps Sipulikeitto-aineksia
½dl Korppujauhoja
1tlk(2dl) Kermaviiliä
1 Kananmuna
1tl Paprikajauhetta
Mustapippuria myllystä
(Yrttisuolaa)
500g Nauta-sika jauhelihaa

Kuorrutus:
4-5 tomaattia
1dl Tuoretta basilikaa
2dl Juustoraastetta

  • Kaada kulhoon sipulikeittoainekset, korppujauhot ja kermaviili, anna turvota noin 5 minuuttia.
  • Sekoita joukkoon muna, mausteet ja jauheliha.
  • Vaivaa massa tasaiseksi.
  • Voitele uunivuoka ja viipaloi tomaatit.
  • Levitä murekeseos vuokaan.
  • Asettele pinnalle tomaattiviipaleet ja levitä päälle basilika silppua.
  • Kypsennä uunissa 200-asteessa noin 15 minuuttia.
  • Levitä pinnalle juustoraaste ja kypsennä edelleen 20 minuuttia.
  • Me tarjottiin lisäkkeenä perunamuusia jossa oli seassa herne-maissi-paprikasekoitusta.
Ohje: Yhteishyvä Ruokamaailma 10/07 -lehti.

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa todella herkulliselta. :) Oliko tää sitä mitä me syötiin? :)

    VastaaPoista
  2. Kannattaa kokeilla, mä rakastuin tähän.. :) Taas sai huomata että on se tuore yrtti aina parempi kun kuivattu.. ah mitä makuja ! <3
    Tää ei ollu sitä, se mitä söitte oli mun joku omassa päässä kehittelemä mureke-kääretorttu.. herne-maissi-paprikaa ja cheddaria "lytätyn" murekemössön päälle ja rullalle samalla lailla kun kääretorttu ja sit uuniin. :)

    VastaaPoista