sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Mangokääretorttu

n. 15 viipaletta

4 Kananmunaa
1½dl Sokeria
3/4dl Perunajauhoja
3rkl Kaakaojauhetta
2rkl Vehnäjauhoja
1tl Leivinjauhetta

Täyte:
200g(1pkt) Mangotuorejuustoa
50g Valkosuklaata
1dl Kuohukermaa

Pinnalle:
50g Valkosuklaata

  • Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  • Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi ne vaahtoon.
  • Kääntele taikina tasaiseksi.
  • Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille ja paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 8 minuuttia.
  • Kumoa kypsä pohja sokeroidulle puhtaalle leivinpaperiarkille.
  • Irrota varoen pohjapaperi ja anna levyn jäähtyä.
  • Notkista tuorejuusto ja anna hetken lämmetä huoneenlämmössä.
  • Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa.
  • Vatkaa kerma vaahdoksi.
  • Sekoita tuorejuustoon valkosuklaa ja nostele joukkoon kermavaahto.
  • Levitä täyte torttulevylle.
  • Kääri rullalle ja anna vetäytyä peitettynä vähintään tunti.
  • Koristele sulatetulla valkosuklaalla. ( Itse tein myös keltaiseksi värjätystä valkosuklaasta koristeeksi suklaakukkia).
Ohje: Yhteishyvä Ruoka marraskuu 2013 -lehti.

2 kommenttia:

  1. Rakastan kaikkea missä on mangoa, joten tää olisi varmaan mun mieleen. :) Noi koristeet on tosi ihanat. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sitten varmasti olisi, voisi olla myös hyvää jos täytteen sekaan pilkkois pieneksi vähän tuoretta mangoa :) ite en oo koskaan välittäny mangosta mutta nyt rohkenin kokeileen ees tuorejuuston muodossa :)

      Poista