Ei sisällä inkivääriä !
1½dl Tummaa siirappia
1½dl Sokeria
1tl Kanelia
1tl Jauhettua pomeranssinkuorta
½tl Neilikkaa
150g Leivontamargariinia
1 Kananmuna
7½dl Karkeita vehnäjauhoja
2tl Soodaa
- Kiehauta kattilassa siirappi, sokeri ja mausteet.
- Nosta kattila levyltä ja lisää seokseen rasva sulamaan. Sekoita.
- Kaada seos jäähtyneenä kulhoon ja sekoita joukkoon vatkattu muna sekä jauhot, joihin olet lisännyt soodan.
- Kaaviloi taikina heti jauhoja apuna käyttäen levyksi ja ota siitä muotilla piparkakkuja leivinpaperoidulle pellille.
- Kypsennä piparkakut 200-asteisen uunin keskiosassa. Kypsymisaika on noin 8 minuuttia.
Ohje: Kotiliesi Joulunaika -kirjanen.
Mulla olisi vielä pipareiden tekeminen edessä. :D
VastaaPoistaKyllä mekin tehään vielä lisää :) tää oli vaan semmonen pieni määrä mikä tolla ohjeella kun mun teki sikana mieli pipareita :D
Poista