sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Pehmeät Martan Piparkakut

Ei sisällä inkivääriä !

1½dl Tummaa siirappia
1½dl Sokeria
1tl Kanelia
1tl Jauhettua pomeranssinkuorta
½tl Neilikkaa
150g Leivontamargariinia
1 Kananmuna
7½dl Karkeita vehnäjauhoja
2tl Soodaa

  1. Kiehauta kattilassa siirappi, sokeri ja mausteet.
  2. Nosta kattila levyltä ja lisää seokseen rasva sulamaan. Sekoita.
  3. Kaada seos jäähtyneenä kulhoon ja sekoita joukkoon vatkattu muna sekä jauhot, joihin olet lisännyt soodan.
  4. Kaaviloi taikina heti jauhoja apuna käyttäen levyksi ja ota siitä muotilla piparkakkuja leivinpaperoidulle pellille.
  5. Kypsennä piparkakut 200-asteisen uunin keskiosassa. Kypsymisaika on noin 8 minuuttia.
Ohje: Kotiliesi Joulunaika -kirjanen.

2 kommenttia:

  1. Mulla olisi vielä pipareiden tekeminen edessä. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä mekin tehään vielä lisää :) tää oli vaan semmonen pieni määrä mikä tolla ohjeella kun mun teki sikana mieli pipareita :D

      Poista