Tällä ohjeella salaattia tulee paljon, joten ohje kannattaa puolittaa jos haluaa pienemmän määrän salaattia. Itse teen ko. salaatin aina 7L kulhoon.
Annoksia:
Nachovuoka; n.5-8 annosta
Salaatti; n. 8-10 annosta
NACHOVUOKA:
400g Sika-nauta jauhelihaa
(2 valkosipulinkynttä ja 1 Sipuli) halutessa.
1ps(40g) Tacomausteseosta
1prk(315g) Salsadippiä (keskivahva)
1prk(300g) Juustodippiä
½-1 Paprika
1ps(150g) Juustoraastetta
Maissilastuja
- Levitä maissilastuja leivinpaperoidulle uunipellille, niin että pellin pohja peittyy kokonaan.
- Ruskista jauheliha ja lisää joukkoon tacomauste, ja halutessasi kuoritut ja hienonnetut valkosipulinkynnet ja sipuli.
- Kuutioi paprika.
- Levitä jauhelihaseos maissilastujen päälle.
- Ripottele paprikakuutiot jauhelihaseoksen päälle. Levitä salsadippiä ja juustodippiä pinnalle, oman maun mukaan.
- Lopuksi ripottele juustoraastetta muiden aineiden päälle.
- Paista 225-asteisen uunin keskitasolla, kunnes juusto saa hieman väriä.
SONSKUN PASTA-KINKKUSALAATTI:
3dl Kuvio-makaronia
n. 400g Jäävuorisalaattia
½ Kurkku
½-1 Paprika
1prk(366g/200g) Salaattijuusto-kuutioita
1rs(250g) Kirsikkatomaatteja
250g Savukinkkusuikaleita
2tlk Kermaviiliä
(½-1pkt Aurajuustoa, jos haluaa laittaa)
- Keitä makaronit kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Anna jäähtyä.
- Kuutioi jäävuorisalaatti, kurkku, paprika ja kirsikkatomaatit.
- Laita kuutioidut kasvikset ja jäähtyneet makaronit kulhoon.
- Lisää joukkoon salaattijuustokuutiot, kinkkusuikaleet ja halutessasi murennettu aurajuusto.
- Sekoita joukkoon kermaviili pienissä erissä.
- Anna salaatin vetäytyä jääkaapissa noin 30 minuuttia, ennen tarjoilua.
Meillä syödään tänään tätä ja piste!! :D
VastaaPoistaMiltäs maistu? :p
Poista