sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Nachovuoka & Sonskun pasta-kinkkusalaatti

Tällä ohjeella salaattia tulee paljon, joten ohje kannattaa puolittaa jos haluaa pienemmän määrän salaattia. Itse teen ko. salaatin aina 7L kulhoon.

Annoksia:
Nachovuoka; n.5-8 annosta
Salaatti; n. 8-10 annosta

NACHOVUOKA:
400g Sika-nauta jauhelihaa
(2 valkosipulinkynttä ja 1 Sipuli) halutessa.
1ps(40g) Tacomausteseosta
1prk(315g) Salsadippiä (keskivahva)
1prk(300g) Juustodippiä
½-1 Paprika
1ps(150g) Juustoraastetta
Maissilastuja

  1. Levitä maissilastuja leivinpaperoidulle uunipellille, niin että pellin pohja peittyy kokonaan.
  2. Ruskista jauheliha ja lisää joukkoon tacomauste, ja halutessasi kuoritut ja hienonnetut valkosipulinkynnet ja sipuli.
  3. Kuutioi paprika.
  4. Levitä jauhelihaseos maissilastujen päälle.
  5. Ripottele paprikakuutiot jauhelihaseoksen päälle. Levitä salsadippiä ja juustodippiä pinnalle, oman maun mukaan.
  6. Lopuksi ripottele juustoraastetta muiden aineiden päälle.
  7. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla, kunnes juusto saa hieman väriä.
SONSKUN PASTA-KINKKUSALAATTI:
3dl Kuvio-makaronia
n. 400g Jäävuorisalaattia
½ Kurkku
½-1 Paprika
1prk(366g/200g) Salaattijuusto-kuutioita
1rs(250g) Kirsikkatomaatteja
250g Savukinkkusuikaleita
2tlk Kermaviiliä
(½-1pkt Aurajuustoa, jos haluaa laittaa)

  1. Keitä makaronit kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Anna jäähtyä.
  2. Kuutioi jäävuorisalaatti, kurkku, paprika ja kirsikkatomaatit.
  3. Laita kuutioidut kasvikset ja jäähtyneet makaronit kulhoon.
  4. Lisää joukkoon salaattijuustokuutiot, kinkkusuikaleet ja halutessasi murennettu aurajuusto.
  5. Sekoita joukkoon kermaviili pienissä erissä.
  6. Anna salaatin vetäytyä jääkaapissa noin 30 minuuttia, ennen tarjoilua.

2 kommenttia: