torstai 6. marraskuuta 2014

Porkkana-Appelsiinileivokset

Meillä ei kuorrutus jostain syystä onnistunut, sen olisi pitänyt olla ''sitkeämpää'' jotta pysyisi kauniina kerroksena leivosten päällä. Suosittelen kokeilemaan ensin pienempää nestemäärää siis kuorrutusta tehdessä. :)

12-14 palaa

4 Kananmunaa
3dl Sokeria
5dl Vehnäjauhoja
3tl Leivinjauhetta
½tl Suolaa
1rkl Kanelia
2dl Juoksevaa margariinia
5dl Hienoa porkkanaraastetta
3/4dl Appelsiinimehua

Kuorrutus:
200g Maustamatonta tuorejuustoa
1 Appelsiinin kuori
2rkl Appelsiinimehua
2dl Tomusokeria
1tl Vaniljasokeria

  • Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  • Sekoita kuivat aineet keskenään.
  • Lisää ne muna-sokerivaahtoon kevyesti sekoittaen.
  • Lisää vuorotellen rasva, porkkanaraaste sekä appelsiinimehu.
  • Kääntele tasaiseksi taikinaksi.
  • Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun n. 25 x 35cm uunivuokaan tai pellille.
  • Paista kakkupohjaa 175-asteessa noin 30-35 minuuttia.
  • Sekoita kuorrutuksen aineet keskenään tasaiseksi seokseksi.
  • Levitä kuorrutus jäähtyneelle pohjalle.
Ohje: Yhteishyvä Ruoka 9/04 -lehti.

2 kommenttia: