1½dl Riisisuurimoita
4dl Vettä
1tl Suolaa
5dl Maitoa
1 Kananmuna
1 Sipuli
250g Jauhettua sian- tai naudanmaksaa
3/4tl Valkopippuria
½tl Meiramia
2rkl Siirappia
3/4dl Rusinoita
Vuokaan:
Margariinia
- Kiehauta vesi ja lisää suurimot siihen. Sekoita puukauhalla muutaman minuutin ajan. Vähennä lämpöä ja keitä suurimoita kannen alla niin kauan, että vesi on imeytynyt niihin.
- Lisää maito. Keitä puuro kypsäksi n. 45 minuuttia (tai kunnes suurimot ovat pehmeitä).
- Hienonna sipuli hyvin hienoksi.
- Sekoita maksa ja muut aineet puuroon.
- Voitele uuninlämpöä kestävä vuoka ja kaada seos siihen.
- Kypsennä laatikko uunissa 200-asteessa. Kypsentämisaika on noin 1 tunti.
Ohje: Äidin vanhasta koulun keittokirjasta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti