sunnuntai 23. marraskuuta 2014

Maksalaatikko


1½dl Riisisuurimoita
4dl Vettä
1tl Suolaa
5dl Maitoa
1 Kananmuna
1 Sipuli
250g Jauhettua sian- tai naudanmaksaa
3/4tl Valkopippuria
½tl Meiramia
2rkl Siirappia
3/4dl Rusinoita

Vuokaan:
Margariinia

  1. Kiehauta vesi ja lisää suurimot siihen. Sekoita puukauhalla muutaman minuutin ajan. Vähennä lämpöä ja keitä suurimoita kannen alla niin kauan, että vesi on imeytynyt niihin.
  2. Lisää maito. Keitä puuro kypsäksi n. 45 minuuttia (tai kunnes suurimot ovat pehmeitä).
  3. Hienonna sipuli hyvin hienoksi.
  4. Sekoita maksa ja muut aineet puuroon.
  5. Voitele uuninlämpöä kestävä vuoka ja kaada seos siihen.
  6. Kypsennä laatikko uunissa 200-asteessa. Kypsentämisaika on noin 1 tunti.
Ohje: Äidin vanhasta koulun keittokirjasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti