torstai 6. marraskuuta 2014

Tulinen Halloween-leipä

8-10 palaa

Taikina:
2dl Vettä
2tl Kuivahiivaa
(½tl Suolaa)
n. 4dl Vehnäjauhoja
1rkl Öljyä

Pinnalle:
2-3rkl Oreganoa
4-5 Kirsikkatomaattia
Sambal Oelek-chilitahnaa (maun mukaan)
Sweet Chili-kastiketta (maun mukaan)

  • Lämmitä vesi n. 42-asteiseksi.
  • Lisää kuivahiiva pieneen määrään jauhoja.
  • Sekoita kuivahiiva-jauhoseos ja suola(ei ole pakko laittaa suolaa) veteen.
  • Alusta jauhoja taikinaan vähitellen.
  • Lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa.
  • Kohota taikina lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
  • Leivo taikinasta tanko jauhoitetulla pöydällä.
  • Ripottele oregano leivinpaperille ja pyörittele leipätankoa siinä, niin että oregano tarttuu sen pintaan.
  • Jätä leipä leivinpaperille ja siirrä se uunipellille.
  • Leikkaa leipään 8-10, noin 1cm syvyistä viiltoa.
  • Laita viiltoihin lusikalla oman maun mukaan Sambal oelek-chilitahnaa.
  • Halkaise kirsikkatomaatit.
  • Painele sormella kuoppa jokaisen viillon välissä olevaan leipä osaan ja aseta kuoppaan kirsikkatomaatin puolikas.
  • Paista leipää uunin keskitasossa 225-asteessa, noin 10-15 minuuttia tai kunnes leipä on kauniin kullanruskea.
  • Leikkaa leipä viiltoja myöden paloiksi ja valuta sweet chili-kastiketta leipäviipaleiden päälle oman maun mukaan.

2 kommenttia: