8-10 palaa
Taikina:
2dl Vettä
2tl Kuivahiivaa
(½tl Suolaa)
n. 4dl Vehnäjauhoja
1rkl Öljyä
Pinnalle:
2-3rkl Oreganoa
4-5 Kirsikkatomaattia
Sambal Oelek-chilitahnaa (maun mukaan)
Sweet Chili-kastiketta (maun mukaan)
- Lämmitä vesi n. 42-asteiseksi.
- Lisää kuivahiiva pieneen määrään jauhoja.
- Sekoita kuivahiiva-jauhoseos ja suola(ei ole pakko laittaa suolaa) veteen.
- Alusta jauhoja taikinaan vähitellen.
- Lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa.
- Kohota taikina lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
- Leivo taikinasta tanko jauhoitetulla pöydällä.
- Ripottele oregano leivinpaperille ja pyörittele leipätankoa siinä, niin että oregano tarttuu sen pintaan.
- Jätä leipä leivinpaperille ja siirrä se uunipellille.
- Leikkaa leipään 8-10, noin 1cm syvyistä viiltoa.
- Laita viiltoihin lusikalla oman maun mukaan Sambal oelek-chilitahnaa.
- Halkaise kirsikkatomaatit.
- Painele sormella kuoppa jokaisen viillon välissä olevaan leipä osaan ja aseta kuoppaan kirsikkatomaatin puolikas.
- Paista leipää uunin keskitasossa 225-asteessa, noin 10-15 minuuttia tai kunnes leipä on kauniin kullanruskea.
- Leikkaa leipä viiltoja myöden paloiksi ja valuta sweet chili-kastiketta leipäviipaleiden päälle oman maun mukaan.
Mä uskon, että tää olis Viljamin herkkua. :)
VastaaPoistaViljami vois kyllä tykätä tästä ! :)
VastaaPoista