14 kpl
300g Bataattia
3dl Maitoa
½ps Kuivahiivaa
1tl Suolaa
2rkl Öljyä
3dl Kaurahiutaleita
n.6dl Puolikarkeita vehnäjauhoja
Päälle:
Maitoa tai vettä
1dl Kauraleseitä
- Kuori ja kuutioi bataatti pieneksi.
- Keitä kiehuvassa vedessä kypsäksi (noin 10 minuuttia).
- Valuta ja soseuta sauvasekoittimella.
- Anna jäähtyä ( huoneenlämpöiseksi).
- Lämmitä maito 42-asteiseksi.
- Sekoita hiiva noin 1dl vehnäjauhoja, sekoita maidon joukkoon.
- Lisää suola ja öljy.
- Sekoita joukkoon bataattisose.
- Lisää hiutaleet ja loput jauhot vähitellen ja alusta hyvin vaivaten taikinaksi.
- Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa.
- Vaivaa kohotettua taikinaa hetki, jaa se 14 osaan ja pyörittele ne sämpylöiksi.
- Anna niiden kohota kaksinkertaiseksi peitettynä lämpimässä paikassa.
- Voitele maidolla tai vedellä ja ripottele pinnalle kauraleseitä.
- Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 12 minuuttia.
Ohje: Yhteishyvä Ruokamaailma 1/09 -lehti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti