keskiviikko 28. tammikuuta 2015

Bataattisämpylät

14 kpl

300g Bataattia
3dl Maitoa
½ps Kuivahiivaa
1tl Suolaa
2rkl Öljyä
3dl Kaurahiutaleita
n.6dl Puolikarkeita vehnäjauhoja

Päälle:
Maitoa tai vettä
1dl Kauraleseitä

  • Kuori ja kuutioi bataatti pieneksi.
  • Keitä kiehuvassa vedessä kypsäksi (noin 10 minuuttia).
  • Valuta ja soseuta sauvasekoittimella.
  • Anna jäähtyä ( huoneenlämpöiseksi).
  • Lämmitä maito 42-asteiseksi.
  • Sekoita hiiva noin 1dl vehnäjauhoja, sekoita maidon joukkoon.
  • Lisää suola ja öljy.
  • Sekoita joukkoon bataattisose.
  • Lisää hiutaleet ja loput jauhot vähitellen ja alusta hyvin vaivaten taikinaksi.
  • Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa.
  • Vaivaa kohotettua taikinaa hetki, jaa se 14 osaan ja pyörittele ne sämpylöiksi.
  • Anna niiden kohota kaksinkertaiseksi peitettynä lämpimässä paikassa.
  • Voitele maidolla tai vedellä ja ripottele pinnalle kauraleseitä.
  • Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 12 minuuttia.
Ohje: Yhteishyvä Ruokamaailma 1/09 -lehti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti