sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Näkkileipä

MAIDOTON !
20 kpl

1dl Vettä
1dl Olutta
25g Hiivaa
1tl Suolaa
1tl Kuminaa
1tl Fenkolia
½dl Öljyä
2dl Ruisjauhoja
3dl Vehnäjauhoja

  • Lämmitä vesi ja olut kädenlämpöiseksi.
  • Liota hiiva nesteeseen ja lisää mausteet.
  • Sekoita öljy ja jauhot ja alusta taikina kiinteäksi.
  • Leivo taikinasta kapea tanko ja jaa se 20 osaan, pyörittele niistä palloja.
  • Nosta ne kohoamaan leivinpaperoidulle pellille ja peitä kelmulla ja liinalla.
  • Anna kohota noin tunnin ajan.
  • Kauli jauhojen avulla noin 15cm halkaisijaltaan olevia leipiä.
  • Pistele ne kauttaaltaan haarukalla tai kauli koristekaulimella.
  • Paista 225-asteessa noin 4-5 minuuttia.
  • Nosta ritilälle jäähtymään.
VIHJE!
Leivät säilyvät hyvin pari viikkoa kuivassa paikassa.

Ohje: Yhteishyvä Ruoka 12/03 -lehti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti