MAIDOTON !
20 kpl
1dl Vettä
1dl Olutta
25g Hiivaa
1tl Suolaa
1tl Kuminaa
1tl Fenkolia
½dl Öljyä
2dl Ruisjauhoja
3dl Vehnäjauhoja
- Lämmitä vesi ja olut kädenlämpöiseksi.
- Liota hiiva nesteeseen ja lisää mausteet.
- Sekoita öljy ja jauhot ja alusta taikina kiinteäksi.
- Leivo taikinasta kapea tanko ja jaa se 20 osaan, pyörittele niistä palloja.
- Nosta ne kohoamaan leivinpaperoidulle pellille ja peitä kelmulla ja liinalla.
- Anna kohota noin tunnin ajan.
- Kauli jauhojen avulla noin 15cm halkaisijaltaan olevia leipiä.
- Pistele ne kauttaaltaan haarukalla tai kauli koristekaulimella.
- Paista 225-asteessa noin 4-5 minuuttia.
- Nosta ritilälle jäähtymään.
VIHJE!
Leivät säilyvät hyvin pari viikkoa kuivassa paikassa.
Ohje: Yhteishyvä Ruoka 12/03 -lehti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti