sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Mitä Tähteistä ?

Keititkö liikaa perunoita? Ruuan määrä tulee joskus arvioitua väärin, mutta näppärä kokki loihtii tähteistäkin uusia herkkuja.

Potuista salaattia.
Valmista keitetyistä perunoista
- Pyttipannu.
-Tortilla eli espanjalainen perunamunakas.
- Salaatti, esimerkiksi Nizzansalaatti.
- Perunasalaatti: lisää joukkoon hienonnettua sipulia, kuutioitua omenaa ja kastikkeeksi oman maun mukaan maapähkinä-kookoskastiketta, aiolia, caesar- tai sitruuna-vinagrette-salaattikastiketta.
-Keitetyt perunat voi myös lohkoa ja paistaa pannulla.
Perunasose sopii rieskoihin ja esim. sosekeittoihin.

Puuroista jälkkäriä tai sämpylöitä.
Tee jäljelle jääneistä manna- ja riisipuurosta pannukakkua Ahvenanmaalaisittain.
Mausta pannari kardemummalla.
Sekoita manna- tai riisipuuron joukkoon vaahtodettua vanilja kastiketta tai turkkilaista jogurttia, sokeria, omena paloja tai marjoja. Tarjoa jälkiruokana.
Kaurapuuron voit lisätä sämpylätaikinaan.
Voit myös lämmittää kaurapuuron ja maustaa sen tummalla kaakaojauheella ja sokerilla, jolloin saat suklaakaurapuuroa.

Leivästä rapsakoita krutonkeja.
Kuivahtanut leipä sopii
- Krutonkeihin:
Kuutioi leipä, paista kuutiot rasvassa, mausta esim. sitruunankuorella ja yrteillä.
Tarjoa keittojen tai salaattien kanssa.
- Lämpimiin voileipiin.
- Korppujauhojen tilalle mureke taikinoihin.

Tieto peräisin: K Ruoka Pirkka tammikuu 2013 -lehti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti