sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Punajuuripihvit & Sinihomejuustokastike

Valmistusaika: 30-60 min.
4 annosta

2(200g) Punajuurta raakana
2(200g) Perunaa
1-2(200g) Porkkanaa
Pala purjoa
1rkl Öljyä
4 Kananmunaa
½dl Vehnäjauhoja
1rkl Juoksevaa hunajaa
2tl Timjamia
1tl Suolaa
Mustapippuria

Paistamiseen:
Juoksevaa margariinia

Sinihomejuustokastike:
1tlk(2dl) Kevyt kermaviiliä
½dl Sinihomejuustomurua
1tl Juoksevaa hunajaa
Ripaus suolaa
Mustapippuria
2rkl Tuoretta timjamia hienonnettuna

  1. Kuori ja raasta juurekset. Viipaloi halkaistu ja huuhdeltu purjo. Kuullota purjo viipaleet pannussa öljyssä.
  2. Sekoita juuresraaste, purjot, munat ja vehnäjauhot. Lisää joukkoon hunaja, timjami, suola ja mustapippuri.
  3. Kuumenna rasva ohukaispannussa. Annostele juuresseosta ½-3/4dl pihviä kohti. Käytä keskilämpöä, sillä punajuuri saattaa palaa helposti.
  4. Paista pihvejä 5 minuuttia puoleltaan. Pidä pihvit lämpimänä.
  5. Sekoita kermaviilin joukkoon sinihiomejuusto, hunaja, suola, mustapippuri ja timjami. Tarjoile pihvien ja kastikkeen lisäksi keitettyjä perunoita.
Ohje: K Ruoka Pirkka tammikuu 2013 -lehti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti