24 kpl
5dl Maitoa tai vettä
50g Hiivaa
1½tl Suolaa
2rkl Sokeria
2dl Juustoraastetta
½dl Öljyä
n.11-12dl Hiivaleipäjauhoja
Voiteluun:
1 Kananmuna
Pinnalle:
1dl Juustoraastetta
- Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon tai veteen.
- Lisää suola, sokeri, juustoraaste ja öljy ja alusta taikinaksi jauhoilla.
- Taikina saa jäädä aavistuksen pehmeäksi.
- Anna taikinan kohota peitettynä kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa.
- Jaa taikina kahteen osaan ja leivo palat tangoksi.
- Leikkaa tangot tasakokoisiksi paloiksi ja nosta leivinpaperoidulle pellille leikkauspinta ylöspäin.
- Kohota sämpylät kaksinkertaisiksi.
- Voitele sämpylöiden pinnat kananmunalla ja ripottele päälle juustoraaste.
- Paista 225-asteessa 12-14 minuuttia.
Ohje: Yhteishyvä Ruoka 2/05 -lehti.
Vitsi, että tekisi pitkästä aikaa mieli leipoa sämpylöitä. :)
VastaaPoistaMe tehtiin ensin näitä currykanakeiton kanssa, sopii loistavasti yhteen ! ;) Ja sit bataattisämpylöitä ja huomenna ajattelin taas tehdä juustosämpylöitä ! :)
Poista