keskiviikko 28. tammikuuta 2015

Juustosämpylät

24 kpl

5dl Maitoa tai vettä
50g Hiivaa
1½tl Suolaa
2rkl Sokeria
2dl Juustoraastetta
½dl Öljyä
n.11-12dl Hiivaleipäjauhoja

Voiteluun:
1 Kananmuna

Pinnalle:
1dl Juustoraastetta

  • Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon tai veteen.
  • Lisää suola, sokeri, juustoraaste ja öljy ja alusta taikinaksi jauhoilla.
  • Taikina saa jäädä aavistuksen pehmeäksi.
  • Anna taikinan kohota peitettynä kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa.
  • Jaa taikina kahteen osaan ja leivo palat tangoksi.
  • Leikkaa tangot tasakokoisiksi paloiksi ja nosta leivinpaperoidulle pellille leikkauspinta ylöspäin.
  • Kohota sämpylät kaksinkertaisiksi.
  • Voitele sämpylöiden pinnat kananmunalla ja ripottele päälle juustoraaste.
  • Paista 225-asteessa 12-14 minuuttia.
Ohje: Yhteishyvä Ruoka 2/05 -lehti.

2 kommenttia:

  1. Vitsi, että tekisi pitkästä aikaa mieli leipoa sämpylöitä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me tehtiin ensin näitä currykanakeiton kanssa, sopii loistavasti yhteen ! ;) Ja sit bataattisämpylöitä ja huomenna ajattelin taas tehdä juustosämpylöitä ! :)

      Poista