Minä tein jostain syystä super isoja pullia, joten en niitä saanut mahtumaan muffinivuokiin, mutta yrittäkää te.. :D
40 kpl
Pullataikina:
½L Tavallista tai vähälaktoosista maitoa
50g Hiivaa tai 2ps kuivahiivaa
2 Kananmunaa
2dl Sokeria
1tl Suolaa
1rkl Kardemummaa
200g Margariinia tai voita
n. 1kg Vehnäjauhoja
- Kuumenna maito kädenlämpöiseksi, käytettäessäsi kuivahiivaa noin 42-asteiseksi.
- Lisää hiiva, munat, sokeri, suola, kardemumma ja alusta sekaan hiukan jauhoja.
- Vatkaa taikina sekaisin ja anna seistä noin 15 minuuttia ennen kuin lisäät loput jauhot.
- Vaivaa sula rasva taikinaan.
- Anna taikinan kohota vedottomassa, lämpimässä paikassa liinalla peitettynä noin puolen tunnin ajan.
- VIHJE! Munattoman pullataikinan leivot maitojauheella. Käytä silloin maitojauhetta kaksinkertainen määrä ja jätä munat pois. Lisäksi apteekissa myydään erityistä kananmunankorviketta, Loprofinia. Sivele munattomat pullat ennen paistamista maidolla tai sokerivedellä.
Täyte:
150g Margariinia
1dl Sokeria
3tl Vaniljasokeria
Koristeluun:
Raesokeria
Mantelirouhetta
- Kauli kohonnut pullataikina ohueksi ja levitä taikinalle pehmeä margariini sekä sokerit.
- Kääri taikina tiukalle rullalle ja leikkaa siitä noin 6-8cm:n viipaleita.
- Laita viipaleet esim. muffinivuokiin ja leikkaa sileään taikinaosaan saksilla kaksi vierekkäistä lovea.
- Taivuta taikina lovien ympäriltä vastakkaisiin suuntiin.
- Voitele ja koristele pullat.
- Paista uunissa 225-asteessa noin 10 minuuttia.
Ohje: Yhteishyvä Ruoka 5/02 -lehti.
Nams!! Mekin tehtiin pullia viikonloppuna, tosin niiden kanssa kävi pieni ongelma.. Osa palo ja osan unohdin voidella munalla. :D
VastaaPoistaNo ei nääkään kyllä ollu lähelläkään onnistuneita :D Ja muutenkin, meistä näissä oli liian väghän vaniljanmakua eikä ne oikein uppoo meille, joten mä tekasin tänään niistä pullavanukkaan :'D
Poista