sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Vaniljapyörteet

Minä tein jostain syystä super isoja pullia, joten en niitä saanut mahtumaan muffinivuokiin, mutta yrittäkää te.. :D

40 kpl

Pullataikina:
½L Tavallista tai vähälaktoosista maitoa
50g Hiivaa tai 2ps kuivahiivaa
2 Kananmunaa
2dl Sokeria
1tl Suolaa
1rkl Kardemummaa
200g Margariinia tai voita
n. 1kg Vehnäjauhoja

  • Kuumenna maito kädenlämpöiseksi, käytettäessäsi kuivahiivaa noin 42-asteiseksi.
  • Lisää hiiva, munat, sokeri, suola, kardemumma ja alusta sekaan hiukan jauhoja.
  • Vatkaa taikina sekaisin ja anna seistä noin 15 minuuttia ennen kuin lisäät loput jauhot.
  • Vaivaa sula rasva taikinaan.
  • Anna taikinan kohota vedottomassa, lämpimässä paikassa liinalla peitettynä noin puolen tunnin ajan.
  • VIHJE! Munattoman pullataikinan leivot maitojauheella. Käytä silloin maitojauhetta kaksinkertainen määrä ja jätä munat pois. Lisäksi apteekissa myydään erityistä kananmunankorviketta, Loprofinia. Sivele munattomat pullat ennen paistamista maidolla tai sokerivedellä.
Täyte:
150g Margariinia
1dl Sokeria
3tl Vaniljasokeria

Koristeluun:
Raesokeria
Mantelirouhetta

  • Kauli kohonnut pullataikina ohueksi ja levitä taikinalle pehmeä margariini sekä sokerit.
  • Kääri taikina tiukalle rullalle ja leikkaa siitä noin 6-8cm:n viipaleita.
  • Laita viipaleet esim. muffinivuokiin ja leikkaa sileään taikinaosaan saksilla kaksi vierekkäistä lovea.
  • Taivuta taikina lovien ympäriltä vastakkaisiin suuntiin.
  • Voitele ja koristele pullat.
  • Paista uunissa 225-asteessa noin 10 minuuttia.
Ohje: Yhteishyvä Ruoka 5/02 -lehti.

2 kommenttia:

  1. Nams!! Mekin tehtiin pullia viikonloppuna, tosin niiden kanssa kävi pieni ongelma.. Osa palo ja osan unohdin voidella munalla. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ei nääkään kyllä ollu lähelläkään onnistuneita :D Ja muutenkin, meistä näissä oli liian väghän vaniljanmakua eikä ne oikein uppoo meille, joten mä tekasin tänään niistä pullavanukkaan :'D

      Poista