n. 14 kpl
2dl Tummaa siirappia
2tl Kanelia
2tl Kardemummaa
½-1tl Neilikkaa
200g Leivontamargariinia
2 Kananmunaa
3dl Vehnäjauhoja
1dl Rusinoita
½dl Perunajauhoja
1tl Soodaa
Lisäksi:
n. 14 leivosvuokaa tai paperista muffinivuokaa
- Mittaa siirappi ja mausteet teräskattilaan. Kiehauta. Paloittele rasva kuumaan seokseen ja anna rasvan sulaa. Nosta kattila liedeltä ja anna seoksen hieman jäähtyä.
- Sekoita kananmunat siirappi-rasvaseoksen joukkoon.
- Yhdistä vehnäjauhot, rusinat, perunajauhot ja sooda keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan. Jaa taikina vuokiin.
- Paista 175-asteessa noin 20 minuuttia. Siivilöi tomusokeria pinnalle ennen tarjoilua.
- Tarjoa glögin kanssa.
Ohje: K Ruoka Pirkka 10.12.2009 -lehti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti