lauantai 3. tammikuuta 2015

Jouluiset Muffinit

n. 14 kpl

2dl Tummaa siirappia
2tl Kanelia
2tl Kardemummaa
½-1tl Neilikkaa
200g Leivontamargariinia
2 Kananmunaa
3dl Vehnäjauhoja
1dl Rusinoita
½dl Perunajauhoja
1tl Soodaa

Lisäksi:
n. 14 leivosvuokaa tai paperista muffinivuokaa

  1. Mittaa siirappi ja mausteet teräskattilaan. Kiehauta. Paloittele rasva kuumaan seokseen ja anna rasvan sulaa. Nosta kattila liedeltä ja anna seoksen hieman jäähtyä.
  2. Sekoita kananmunat siirappi-rasvaseoksen joukkoon.
  3. Yhdistä vehnäjauhot, rusinat, perunajauhot ja sooda keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan. Jaa taikina vuokiin.
  4. Paista 175-asteessa noin 20 minuuttia. Siivilöi tomusokeria pinnalle ennen tarjoilua.
  5. Tarjoa glögin kanssa.
Ohje: K Ruoka Pirkka 10.12.2009 -lehti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti