lauantai 3. tammikuuta 2015

Kanelijuustokakku

Valmistusaika: yli 60 min
12 annosta

½pkt(260g) Bastogne-keksejä
n.50g Voita

Täyte:
1rs(180g) Maustamatonta tuorejuustoa
3/4dl Siirappia
2tl Kanelia
2tl Vaniljasokeria
4 Liivatelehteä
1-2rkl Kermalikööriä, kahvilikööriä tai vettä
1tlk(2½dl) Vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

  1. Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita ne keskenään ja painele leivinpaperoidun irtopohjavuoan(20cm) pohjalle. Siirrä vuoka jääkaappiin odottamaan, kunnes lisäät täytteen.
  2. Upota liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sekoita täytteen tuorejuusto, siirappi, kaneli ja vaniljasokeri keskenään. Vaahdota toisessa kulhossa vaniljakastike.
  3. Liota liivatelehdet pieneen tilkkaan kuumaa likööriä tai vettä ja anna jäähtyä hetki. Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuustoseokseen samalla sekoittaen. Lisää vaniljavaahto varovasti sekoittaen.
  4. Kaada täyte pohjan päälle, tasoita pinta ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai yön yli. Koristele esim. kanelilla, kanelitangoilla ja puolukoilla.
Ohje: Joku Pirkka? lehti. :D

2 kommenttia:

  1. No täältähän mä tän ohjeen sain. :) Vois tehdä tätä vielä tässä talvella. :3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuu ja voin tiputtaa sen alkuperäsen ohjeenki vaik teijän postiluukusta kun en sillä ite tee enää mitään.. :)

      Poista