Valmistusaika: yli 60 min
12 annosta
½pkt(260g) Bastogne-keksejä
n.50g Voita
Täyte:
1rs(180g) Maustamatonta tuorejuustoa
3/4dl Siirappia
2tl Kanelia
2tl Vaniljasokeria
4 Liivatelehteä
1-2rkl Kermalikööriä, kahvilikööriä tai vettä
1tlk(2½dl) Vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
- Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita ne keskenään ja painele leivinpaperoidun irtopohjavuoan(20cm) pohjalle. Siirrä vuoka jääkaappiin odottamaan, kunnes lisäät täytteen.
- Upota liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sekoita täytteen tuorejuusto, siirappi, kaneli ja vaniljasokeri keskenään. Vaahdota toisessa kulhossa vaniljakastike.
- Liota liivatelehdet pieneen tilkkaan kuumaa likööriä tai vettä ja anna jäähtyä hetki. Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuustoseokseen samalla sekoittaen. Lisää vaniljavaahto varovasti sekoittaen.
- Kaada täyte pohjan päälle, tasoita pinta ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai yön yli. Koristele esim. kanelilla, kanelitangoilla ja puolukoilla.
Ohje: Joku Pirkka? lehti. :D
No täältähän mä tän ohjeen sain. :) Vois tehdä tätä vielä tässä talvella. :3
VastaaPoistaJuuu ja voin tiputtaa sen alkuperäsen ohjeenki vaik teijän postiluukusta kun en sillä ite tee enää mitään.. :)
Poista