sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Jauheliha-minestronekeitto

MAIDOTON !
6 annosta

400g Naudan jauhelihaa
2 Pekoni viipaletta
1 Sipuli
1 Valkosipulinkynsi
1 Porkkana
½-1 Palsternakkaa
Pala purjoa
2rkl Tomaattipyreetä
1½L Lihalientä
1 Laakerinlehti
1tl Mustapppuria
1dl Spagettia pätkittynä
1ps(200g) Vihreitä papuja
Persiljaa

  • Ruskista jauheliha pannulla.
  • Kuori ja leikkaa kaikki kasvikset ohuiksi suikaleiksi.
  • Hienonna pekoni ja anna sen ruskistua kattilassa.
  • Lisää pekonin sekaan sipulit ja sen jälkeen porkkanat, palsternakka ja purjot.
  • Lisää tomaattipyree sekä kuuma lihaliemi.
  • Nostele sekaan jauhelihamuru, mutta jätä lihasneste pannuun.
  • Mausta keitto laakerinlehdellä ja mustapippurirouheella.
  • Anna kiehua hiljalleen miedolla lämmöllä 15 minuuttia.
  • Nosta sekaan pätkitty spagetti sekä pavut.
  • Anna kiehua vielä noin 5 minuuttia.
  • Lisää tarvittaessa vettä.
  • Ripottele keiton pinnalle runsaasti persiljaa.
  • Nauti keitto tuoreen leivän kanssa.
Ohje: Yhteishyvä Ruoka 1/04 -lehti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti