sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Cappuccinojuustokakku

10-12 annosta

Pohja:
200g Digestivekeksejä
75g Margariinia
1tl Kanelia

Täyte:
2rs(200g) Maustamatonta tuorejuustoa
200g(1 prk) Vaniljarahkaa
2dl Sokeria
4 Kananmunaa
2ps(12g) Cappuccino-pikakahvijauhetta
3rkl Vettä

Koristeeksi:
Kaakaojauhetta

  • Jauha keksit monitoimikoneessa.
  • Sekoita joukkoon sulatettu margariini ja kaneli.
  • Voitele irtopohjavuoan (24cm) reunat.
  • Leikkaa leivinpaperista pyöreäpala vuoan pohjalle.
  • Painele seos tiiviisti vuoan pohjalle.
  • Anna pohjan kovettua jääkaapissa täytteen teon ajan.
  • Notkista tuorejuusto kulhossa ja sekoita joukkoon rahka ja puolet sokerista (1dl).
  • Eroittele keltuaiset ja valkuaiset.
  • Liota pikakahvijauhe kuumaan veteen ja lisää vatkaten keltuaisten kanssa tuorejuustoseokseen.
  • Vatkaa valkuaiset ja loppu sokeri vaahdoksi.
  • Sekoita vaahto muutamassa erässä varovasti nostellen tuorejuustoseokseen.
  • Kaada täyte pohjan päälle.
  • Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin tunnin ajan.
  • Peitä kakku paistamisen loppuvaiheessa leivinpaperilla, ettei pinta tummu.
  • Nosta kakku jäähtymään.
  • Paistuessaan kakku kohoaa ja pinta hieman repeää mutta jäähtyessään kakku laskee.
  • Nosta kakku vuoassa jääkaappiin vähintään neljäksi tunniksi.
  • Irrota vuoka.
  • Poista leivinpaperi ja nosta kakku tarjoiluvadille.
  • Siivilöi pinnalle kaakaojauhetta.
Ohje: Yhteishyvä Ruokamaailma 5.10 -lehti.

2 kommenttia:

  1. Nams! Hitsi tää oli varmaan hyvää. Mä olin eilen niin täynnä, etten pystyny aatella edes, että olisin laittanu suuhun jotain, mutta nyt kun maha on tyhjä, niin tekisi mieli. :D

    VastaaPoista