10-12 annosta
Pohja:
200g Digestivekeksejä
75g Margariinia
1tl Kanelia
Täyte:
2rs(200g) Maustamatonta tuorejuustoa
200g(1 prk) Vaniljarahkaa
2dl Sokeria
4 Kananmunaa
2ps(12g) Cappuccino-pikakahvijauhetta
3rkl Vettä
Koristeeksi:
Kaakaojauhetta
- Jauha keksit monitoimikoneessa.
- Sekoita joukkoon sulatettu margariini ja kaneli.
- Voitele irtopohjavuoan (24cm) reunat.
- Leikkaa leivinpaperista pyöreäpala vuoan pohjalle.
- Painele seos tiiviisti vuoan pohjalle.
- Anna pohjan kovettua jääkaapissa täytteen teon ajan.
- Notkista tuorejuusto kulhossa ja sekoita joukkoon rahka ja puolet sokerista (1dl).
- Eroittele keltuaiset ja valkuaiset.
- Liota pikakahvijauhe kuumaan veteen ja lisää vatkaten keltuaisten kanssa tuorejuustoseokseen.
- Vatkaa valkuaiset ja loppu sokeri vaahdoksi.
- Sekoita vaahto muutamassa erässä varovasti nostellen tuorejuustoseokseen.
- Kaada täyte pohjan päälle.
- Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin tunnin ajan.
- Peitä kakku paistamisen loppuvaiheessa leivinpaperilla, ettei pinta tummu.
- Nosta kakku jäähtymään.
- Paistuessaan kakku kohoaa ja pinta hieman repeää mutta jäähtyessään kakku laskee.
- Nosta kakku vuoassa jääkaappiin vähintään neljäksi tunniksi.
- Irrota vuoka.
- Poista leivinpaperi ja nosta kakku tarjoiluvadille.
- Siivilöi pinnalle kaakaojauhetta.
Ohje: Yhteishyvä Ruokamaailma 5.10 -lehti.
Nams! Hitsi tää oli varmaan hyvää. Mä olin eilen niin täynnä, etten pystyny aatella edes, että olisin laittanu suuhun jotain, mutta nyt kun maha on tyhjä, niin tekisi mieli. :D
VastaaPoistaSitä on vielä ! ;D
VastaaPoista