GLUTEIINITON !
20kpl
2ps(à80g) Mantelijauhetta
3dl Tomusokeria
3 Kananmunanvalkuaista
2rkl Sokeria
Täyte:
100g Hasselpähkinöitä
1dl Kuohukermaa
1rkl Leivontamargariinia
100g Tummaa suklaata
Koristeluun:
Kaakaojauhetta
- Sekoita kulhossa mantelijauhe ja tomusokeri.
- Vaahdota valkuaiset.
- Lisää sokeri ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on vaaleaa ja jäykkää.
- Nostele vaahdon joukkoon varovasti manteliseos.
- Nostele taikinasta kahdelle leivinpaperoidulle uunipellille 40 noin ruokalusikallisen kokoista nokaretta.
- Jätä niille leviämisvara.
- Pidä pellit huoneenlämmössä 20 minuuttia ja paista sitten 150-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
- Paahda pähkinöitä kuumalla ja kuivalla pannulla, kunnes niistä alkaa levitä paahteinen aromi.
- Varo polttamasta.
- Jauha pähkinät tehosekoittimessa hyvin hienoksi jauheeksi.
- Kiehauta kerma kattilassa ja lisää joukkoon nokare rasvaa ja paloiteltu tumma suklaa.
- Sekoita joukkoon pähkinäjauhe.
- Sekoita tasaiseksi ja anna täytteen jäähtyä.
- Annostele täyte 20 keksin pohjaosaan ja paina kevyesti päälle loput kekseistä.
- Siivilöi pinnalle kaakaojauhetta.
- Tarjoile valmistuspäivänä.
Ohje: Yhteishyvä Ruokamaailma 5.10 -lehti.
Meillä nää ainakin meni kaikki. :DD
VastaaPoistaMeillä taas kaikkien mielestä oli liikaa pähkinää :( :D Ja vähän liian makeita meijän makuun.. :/
Poista