lauantai 3. tammikuuta 2015

Pähkinä-suklaamacaronit

GLUTEIINITON !

20kpl

2ps(à80g) Mantelijauhetta
3dl Tomusokeria
3 Kananmunanvalkuaista
2rkl Sokeria

Täyte:
100g Hasselpähkinöitä
1dl Kuohukermaa
1rkl Leivontamargariinia
100g Tummaa suklaata

Koristeluun:
Kaakaojauhetta

  • Sekoita kulhossa mantelijauhe ja tomusokeri.
  • Vaahdota valkuaiset.
  • Lisää sokeri ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on vaaleaa ja jäykkää.
  • Nostele vaahdon joukkoon varovasti manteliseos.
  • Nostele taikinasta kahdelle leivinpaperoidulle uunipellille 40 noin ruokalusikallisen kokoista nokaretta.
  • Jätä niille leviämisvara.
  • Pidä pellit huoneenlämmössä 20 minuuttia ja paista sitten 150-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
  • Paahda pähkinöitä kuumalla ja kuivalla pannulla, kunnes niistä alkaa levitä paahteinen aromi.
  • Varo polttamasta.
  • Jauha pähkinät tehosekoittimessa hyvin hienoksi jauheeksi.
  • Kiehauta kerma kattilassa ja lisää joukkoon nokare rasvaa ja paloiteltu tumma suklaa.
  • Sekoita joukkoon pähkinäjauhe.
  • Sekoita tasaiseksi ja anna täytteen jäähtyä.
  • Annostele täyte 20 keksin pohjaosaan ja paina kevyesti päälle loput kekseistä.
  • Siivilöi pinnalle kaakaojauhetta.
  • Tarjoile valmistuspäivänä.
Ohje: Yhteishyvä Ruokamaailma 5.10 -lehti.

2 kommenttia:

  1. Meillä nää ainakin meni kaikki. :DD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä taas kaikkien mielestä oli liikaa pähkinää :( :D Ja vähän liian makeita meijän makuun.. :/

      Poista