sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Kerroskiisseli

6 annosta

KUNINGATARKIISSELI: (MUNATON ! GLUTEIINITON ! MAIDOTON ! KEVYT !)
1L Mustaherukkamehutiivisteestä valmistettua mehua
3/4dl Perunajauhoja
5dl Mustikoita ja vadelmia

Pinnalle:
Sokeria

  • Mittaa kattilaan kylmä mehu ja perunajauhot.
  • Sekoita.
  • Kuumenna kokoajan sekoittaen, kunnes seos kiehahtaa.
  • Älä enää sekoita kiisseliä.
  • Siirrä kattila levyltä ja lisää marjat.
  • Kaada kiisseli tarjoilukulhoon jäähtymään.
  • Ripottele hieman sokeria pinnalle kuortumisen estämiseksi.
VANILJAKIISSELI: (GLUTEIINITON!)
1L Täysmaitoa
2 Keltuaista
3/4dl Maissijauhoja
1dl Sokeria
1rkl Vaniljasokeria

  • Mittaa kattilaan kylmä maito ja muut aineet vaniljasokeria lukuunottamatta.
  • Sekoita hyvin.
  • Kuumenna miedolla lämmöllä kokoajan sekoittaen, kunnes kiisseli kiehuu ja sakenee.
  • Keitä sekoittaen hetki.
  • Sekoita joukkoon vaniljasokeri ja kaada heti tarjoilukulhoon jäähtymään.
  • Tarjoa kylmänä esim. marjojen kanssa tai käytä täytekakkujen täytteenä.
VIHJE !
Valmista kerroskiisseliä laittamalla kerroksittais vanilja-marjakiisseliä annoskulhoihin. Laita vaniljakiisseliä alimmaiseksi ja marjakiisseliä päälimmäiseksi, sillä vaniljakiisseli on painavempaa.

Ohje: Yhteishyvä Ruokamaailma 8/08 -lehti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti