6 annosta
KUNINGATARKIISSELI: (MUNATON ! GLUTEIINITON ! MAIDOTON ! KEVYT !)
1L Mustaherukkamehutiivisteestä valmistettua mehua
3/4dl Perunajauhoja
5dl Mustikoita ja vadelmia
Pinnalle:
Sokeria
- Mittaa kattilaan kylmä mehu ja perunajauhot.
- Sekoita.
- Kuumenna kokoajan sekoittaen, kunnes seos kiehahtaa.
- Älä enää sekoita kiisseliä.
- Siirrä kattila levyltä ja lisää marjat.
- Kaada kiisseli tarjoilukulhoon jäähtymään.
- Ripottele hieman sokeria pinnalle kuortumisen estämiseksi.
VANILJAKIISSELI: (GLUTEIINITON!)
1L Täysmaitoa
2 Keltuaista
3/4dl Maissijauhoja
1dl Sokeria
1rkl Vaniljasokeria
- Mittaa kattilaan kylmä maito ja muut aineet vaniljasokeria lukuunottamatta.
- Sekoita hyvin.
- Kuumenna miedolla lämmöllä kokoajan sekoittaen, kunnes kiisseli kiehuu ja sakenee.
- Keitä sekoittaen hetki.
- Sekoita joukkoon vaniljasokeri ja kaada heti tarjoilukulhoon jäähtymään.
- Tarjoa kylmänä esim. marjojen kanssa tai käytä täytekakkujen täytteenä.
VIHJE !
Valmista kerroskiisseliä laittamalla kerroksittais vanilja-marjakiisseliä annoskulhoihin. Laita vaniljakiisseliä alimmaiseksi ja marjakiisseliä päälimmäiseksi, sillä vaniljakiisseli on painavempaa.
Ohje: Yhteishyvä Ruokamaailma 8/08 -lehti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti