torstai 14. elokuuta 2014

Banaanimuffinit

Suurissa ja mehukkaissa muffineissa on miellyttävä banaanin maku. Kun sekoitat taikinaan maapähkinä rouhetta, muffineista tulee mureita.

Valmistusaika; Kokonaisaika 40min.
Paistoaika: 20 min.
n.24 kpl.

150g Voita tai margariinia
2dl Sokeria
4 Kananmunaa
2 Banaania
1rkl Sitruunamehua
n. 4dl Vehnäjauhoja
2tl Leivinjauhetta

  1. Säädä uuni 225 asteeseen. Vatkaa rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää vaahtoon munat yksitellen koko ajan voimakkaasti vatkaten.
  2. Kuori ja soseuta banaanit. Lisää sitruunamehu banaanisoseeseen.
  3. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Sekoita jauhoseos ja banaanisose vaahtoon.
  4. Asettele n. 12 muffinivuokaa pellille. Täytä noin 3/4osaa kustakin vuoasta taikinalla.
  5. Paista uunin keskiosassa n. 10-12 minuuttia. Anna muffinien jäähtyä hieman ja lado ritilälle jäähtymään.
Banaanivinkki:
Kypsissä banaaneissa on voimakkain maku. Kokonaan tai osittain vihreät banaanit kypsyvät huoneenlämmössä parissa päivässä. Jääkaapissa banaanit eivät viihdy, vaan niiden väri ja maku muuttuvat.


2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Hih ^^ Teillä ei kohta muuta syödäkään kun makeeta kun käyt täälä katteleen mitä oon päivitelly ;D

      Poista