Suurissa ja mehukkaissa muffineissa on miellyttävä banaanin maku. Kun sekoitat taikinaan maapähkinä rouhetta, muffineista tulee mureita.
Valmistusaika; Kokonaisaika 40min.
Paistoaika: 20 min.
n.24 kpl.
150g Voita tai margariinia
2dl Sokeria
4 Kananmunaa
2 Banaania
1rkl Sitruunamehua
n. 4dl Vehnäjauhoja
2tl Leivinjauhetta
- Säädä uuni 225 asteeseen. Vatkaa rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää vaahtoon munat yksitellen koko ajan voimakkaasti vatkaten.
- Kuori ja soseuta banaanit. Lisää sitruunamehu banaanisoseeseen.
- Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Sekoita jauhoseos ja banaanisose vaahtoon.
- Asettele n. 12 muffinivuokaa pellille. Täytä noin 3/4osaa kustakin vuoasta taikinalla.
- Paista uunin keskiosassa n. 10-12 minuuttia. Anna muffinien jäähtyä hieman ja lado ritilälle jäähtymään.
Banaanivinkki:
Kypsissä banaaneissa on voimakkain maku. Kokonaan tai osittain vihreät banaanit kypsyvät huoneenlämmössä parissa päivässä. Jääkaapissa banaanit eivät viihdy, vaan niiden väri ja maku muuttuvat.
Banaani muffineita nams <3
VastaaPoistaHih ^^ Teillä ei kohta muuta syödäkään kun makeeta kun käyt täälä katteleen mitä oon päivitelly ;D
Poista