maanantai 25. elokuuta 2014

Lihamureke

Kuva kerettiin ottamaan vaan ennen uuniin laittamista, oli meinaan super hyvää ! :)
Me laitettiin vain 400g jauhelihaa, joten siksi pienempi mureke. :)
6 annosta

2dl Kermaviiliä
1 Kananmuna
½dl Korppujauhoja
1 Sipuli
1tl Suolaa
1tl Yrttimausteseosta
½tl Mustapippurirouhetta
170g Pekonia
800g Jauhelihaa

Lisäksi:
4 Punasipulia
3rkl Hunajaa

Sekoita kermaviiliin kananmuna ja korppujauhot.
Kuori ja hienonna sipuli.
Lisää korppujauhoseokseen sipuli, mausteet, kuutioitu pekoni ja jauheliha.
Sekoita tasaiseksi massaksi.
Muotoile seoksesta mureke uunivuokaan.
Kuori ja viipaloi punasipulit.
Sekoita niihin hunaja ja nosta sipulit uunivuokaan murekkeen kanssa.
Paista 200 asteessa noin 50 minuuttia.
Tarjoa mureke keitettyjen perunoiden kanssa. (Niinkun näkyy, me laitettiin kaupan valkosipulikuorrutettuja lohkoperunoita).

Ohje: Yhteishyvä Ruoka 8/2006 -lehti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti