maanantai 25. elokuuta 2014

Bolognan Perunavuoka

Valmistusaika: yli 60 min.
4 annosta

1ps(500g) Perunasuikaleita
½tl Suolaa
Ripaus mustapippuria
1ps(200g) Sipulikuutioita (pakaste) tai 1 Iso sipuli
2rkl Juoksevaa margariinia
1rs(250g) Naudan vähärasvaista jauhelihaa
1ps(250g) Kasvissuikaleita (pakaste)
1prk(390g) Tomaatti-oliivipastakastiketta
3dl Vettä
1/4tl Mustapippuria
2dl Emmental-Mozzarellajuustoraastetta

  1. Voitele laakea uunivuoka. Levitä vuokaan perunasuikaleet ohueksi kerrokseksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Nosta vuoka uunin alimmalle tasolle ja säädä uuni 200-asteeseen.
  2. Kuullota sipulikuutioita rasvassa. Levitä sipulit tasaisesti perunakerroksen päälle. Laita vuoka takaisin uuniin ja anna kypsyä kastikkeen valmistamisen ajan, noin 15 minuuttia.
  3. Ruskista jauheliha omassa rasvassa. Kaada joukkoon kasvissuikaleet ja kuullota muutama minuutti. Sekoita joukkoon pastakastike, vesi ja pippuri. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 10 minuuttia.
  4. Ota perunat uunista, kun sipulit alkavat saada väriä. Levitä jauhelihakastike perunakerroksen päälle. Ripottele pinnalle juustoraaste ja kypsennä 20-25 minuuttia.
Ohje: K Ruoka Pirkka tammikuu 2013 -lehti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti