Valmistusaika: yli 60 min.
4 annosta
1ps(500g) Perunasuikaleita
½tl Suolaa
Ripaus mustapippuria
1ps(200g) Sipulikuutioita (pakaste) tai 1 Iso sipuli
2rkl Juoksevaa margariinia
1rs(250g) Naudan vähärasvaista jauhelihaa
1ps(250g) Kasvissuikaleita (pakaste)
1prk(390g) Tomaatti-oliivipastakastiketta
3dl Vettä
1/4tl Mustapippuria
2dl Emmental-Mozzarellajuustoraastetta
- Voitele laakea uunivuoka. Levitä vuokaan perunasuikaleet ohueksi kerrokseksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Nosta vuoka uunin alimmalle tasolle ja säädä uuni 200-asteeseen.
- Kuullota sipulikuutioita rasvassa. Levitä sipulit tasaisesti perunakerroksen päälle. Laita vuoka takaisin uuniin ja anna kypsyä kastikkeen valmistamisen ajan, noin 15 minuuttia.
- Ruskista jauheliha omassa rasvassa. Kaada joukkoon kasvissuikaleet ja kuullota muutama minuutti. Sekoita joukkoon pastakastike, vesi ja pippuri. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 10 minuuttia.
- Ota perunat uunista, kun sipulit alkavat saada väriä. Levitä jauhelihakastike perunakerroksen päälle. Ripottele pinnalle juustoraaste ja kypsennä 20-25 minuuttia.
Ohje: K Ruoka Pirkka tammikuu 2013 -lehti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti