tiistai 12. elokuuta 2014

Broileri-Sinihomejuustopizza

Itse korvasin tässä ohjeessa broilerinjauhelihan broilerin fileesuikaleilla, ja hyvää tuli. :)
Kuvanlaatu on taas todella huono, pahoittelut siitä !
Valmistusaika: 30-60 min.
n. 8 palaa

Pohja:
2dl Vettä
2tl Kuivahiivaa
½tl Suolaa
n. 4dl Vehnäjauhoja
1rkl Ekstra neitsytoliiviöljyä

Täyte:
2dl Yrtti-tomaattimurskaa
250g Broilerin jauhelihaa
1rkl Öljyä
1(100g) Sipuli
2tl Oreganoa tai pizzamaustetta
½tl Suolaa
½tl Sambal Oelek -chilitahnaa
Ripaus mustapippuria
1(200g) Paprika
1tlk(227g) Ananaspaloja
½ps (à150g) Valio aura sinihomejuustomurua
1ps(150g) Pizzajuustoraastetta

  1. Lämmitä vesi n. 42-asteiseksi. Lisää kuivahiiva pieneen määrään jauhoja. Sekoita kuivahiiva-jauhoseos ja suola veteen. Alusta jauhoja taikinaan vähitellen. Lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa. Kohota taikina lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
  2. Painele tai kauli taikina leivinpaperin päällä uunipellin kokoiseksi levyksi. (Kostuta pöytäpintaa hieman, jotta leivinpaperi pysyy kaulitessa paikoillaan).
  3. Nosta pizzapohja pellille ja anna kohota n. 10 minuuttia liinalla peitettynä.
  4. Ruskista jauheliha rasvassa. Lisää joukkoon hienonnettu sipuli pehmenemään. Mausta oreganolla, suolalla, chilitahnalla ja pippurilla.
  5. Kuutioi paprika. Valuta ananakset. Levitä tomaattimurska tasaisesti pohjan päälle. Levitä jauhelihaseos, paprika ja ananakset pohjan päälle. Ripottele pinnalle sinihomejuustomuru ja juustoraaste.
  6. Paista 225-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.
  7. Tarjoa lisäksi salaattia.
Ohje: K Ruoka Pirkka, Elokuu 2011 -lehti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti