maanantai 25. elokuuta 2014

Viljaisat Kuminasämpylät

Eräs aamu oli tylsää, niin kehittelin sämpyläreseptin. :)

5dl Vettä
50g Hiivaa tai 1ps Kuivahiivaa
4dl Sämpyläjauhoja
7-8dl Vehnäjauhoja
1dl Neljän viljan hiutaleita
1-2tl Kuminaa
1½-2tl Suolaa
1tl Hunajaa
½dl Öljyä
  • Mittaa vesi kulhoon.
  • Sekoita hiiva veteen (kuivahiiva pieneen määrään jauhoja n. 2-3dl), lisää pieneen määrään jauhoja myös kumina ja suola.
  • Lisää veteen hunaja ja osa jauhoista ja neljän viljan hiutaleet.
  • Lisää loput jauhot vähitellen ja lisää lopuksi öljy.
  • Peitä ja anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin kaksinkertaiseksi.
  • Kaada taikina jauhotetulle pöydälle.
  • Leivo taikinasta kaksi tankoa ja jaa ne paloiksi.
  • Pyöritä sämpylöiksi ja nosta pellille, leivinpaperin päälle.
  • Anna sämpylöiden kohota hyvin liinan alla.
  • Paista 225 asteessa, uunin keskitasossa, noin 10-15 minuuttia. Tai kunnes pinta on kauniin kullanruskea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti