Valmistusaika: 30-60min.
2-3 annosta
1(100g) Sipuli
1rkl Öljyä
1ps(300g) Paprika-sekoitusta (pakaste)
½tl Suolaa
1/4tl Mustapippuria
2rkl Voita tai margariinia
5 Kananmunaa
3/4dl Vispikermaa tai vettä
1/4tl Suolaa
- Kuumenna paistokasarissa öljy ja kullota siinä ohuiksi renkaiksi leikattu sipuli niin, että se hiukan pehmenee. Lisää paprikasekoitus ja kuumenna käännellen pannulla, kunnes sulava vesi on haihtunut, 3-4 minuuttia. Mausta täyte ja pidä lämpimänä.
- Riko munat ja lisää kerma sekä suola. Sekoita vain sen verran, että munien rakenne rikkoutuu. Kuumenna munakasta varten mielellään pinnoitetussa pannussa (halkaisija 24cm) voita tai margariinia. Kaada munakas-seos pannulle ja työntele sitä lastalla reunoilta keskelle päin, jotta munakas hyytyy tasaisesti. Anna kostean munakkaan hetken aikaa paistua pohjasta.
- Liu'uta munakas puolittain tarjoiluvadille ja kaada täyte päälle. Taita munakkaan toinen puoli osin täytteen päälle.
- Tarjoa heti tomaattiviipaleiden kanssa.
K Ruoka Pirkka Tammikuu 2014 -lehti.
Näyttää niin herkulliselle. Kiva näitä lukea näin aamusta, kun on kauhea nälkä. :DD
VastaaPoistaHah :D Kannattaa kokeilla ! Mä en oikeesti oo yleensä munakkaiden ystävä, mutta tästä jopa tykkäsin eli voin suositella kokeilua oikein lämpimästi ! :D
Poista