torstai 7. elokuuta 2014

Paprika-Sipulimunakas

Valmistusaika: 30-60min.
2-3 annosta

1(100g) Sipuli
1rkl Öljyä
1ps(300g) Paprika-sekoitusta (pakaste)
½tl Suolaa
1/4tl Mustapippuria
2rkl Voita tai margariinia
5 Kananmunaa
3/4dl Vispikermaa tai vettä
1/4tl Suolaa

  1. Kuumenna paistokasarissa öljy ja kullota siinä ohuiksi renkaiksi leikattu sipuli niin, että se hiukan pehmenee. Lisää paprikasekoitus ja kuumenna käännellen pannulla, kunnes sulava vesi on haihtunut, 3-4 minuuttia. Mausta täyte ja pidä lämpimänä.
  2. Riko munat ja lisää kerma sekä suola. Sekoita vain sen verran, että munien rakenne rikkoutuu. Kuumenna munakasta varten mielellään pinnoitetussa pannussa (halkaisija 24cm) voita tai margariinia. Kaada munakas-seos pannulle ja työntele sitä lastalla reunoilta keskelle päin, jotta munakas hyytyy tasaisesti. Anna kostean munakkaan hetken aikaa paistua pohjasta.
  3. Liu'uta munakas puolittain tarjoiluvadille ja kaada täyte päälle. Taita munakkaan toinen puoli osin täytteen päälle.
  4. Tarjoa heti tomaattiviipaleiden kanssa.
K Ruoka Pirkka Tammikuu 2014 -lehti.

2 kommenttia:

  1. Näyttää niin herkulliselle. Kiva näitä lukea näin aamusta, kun on kauhea nälkä. :DD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hah :D Kannattaa kokeilla ! Mä en oikeesti oo yleensä munakkaiden ystävä, mutta tästä jopa tykkäsin eli voin suositella kokeilua oikein lämpimästi ! :D

      Poista