maanantai 25. elokuuta 2014

Ruokaisa Savukalasalaatti



4 annosta

1 Savustettu kirjolohi, lahna tai siika
2-4 Keitettyä kananmunaa
1 Ruukku jääsalaattia
1 Ruukku vesikrassia, rucolaa tai pinaattia
1 Kurkku
1rs(250g) Kirsikkatomaatteja
1 Punasipuli
8-16 varrellista kaprista (Me jätettiin pois)

Kastike:
½dl Rypsiöljyä
1/4dl Omenaviinietikkaa
1rkl Sinappia
1-2 Valkosipulinkynttä hienonnettuna
1/4tl Mustapippuria
1/4tl Suolaa

Krutongit:
2-4viipaletta Ruis- tai täysjyvävehnäleipä
1-2rkl Margariinia tai voita
Ripaus suolaa
Ripaus mustapippuria
Valkosipulinkynsi hienonnettuna

  • Valmista aluksi krutongit. Leikkaa leivät kuutioiksi. Paista kuutioita paistinpannulla rasvassa ja mausta.
  • Perkaa savukala annospaloiksi. Keitä munat. Kuori jäähtyneet munat ja leikkaa ne lohkoiksi.
  • Huuhtele salaatit ja kasvikset. Revi salaatit annoskulhoon tai neljälle ruokalautaselle.
  • Leikkaa kurkku kuutioiksi, tomaatit kahtia ja sipulit ohuiksi renkaiksi (me laitettiin sipulit todella pieniksi kuutioiksi).
  • Asettele savukala, munat, kurkut, tomaatit, sipulit, kaprikset ja krutongit salaatinlehtien päälle kauniisti. Kaada lopuksi kastike.
Me syötiin tämä salaatti uusien perunoiden kanssa. :)



Ohje: Maku Grilli Extra kesä 2010 -lehti.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti