4 annosta
1 Savustettu kirjolohi, lahna tai siika
2-4 Keitettyä kananmunaa
1 Ruukku jääsalaattia
1 Ruukku vesikrassia, rucolaa tai pinaattia
1 Kurkku
1rs(250g) Kirsikkatomaatteja
1 Punasipuli
8-16 varrellista kaprista (Me jätettiin pois)
Kastike:
½dl Rypsiöljyä
1/4dl Omenaviinietikkaa
1rkl Sinappia
1-2 Valkosipulinkynttä hienonnettuna
1/4tl Mustapippuria
1/4tl Suolaa
Krutongit:
2-4viipaletta Ruis- tai täysjyvävehnäleipä
1-2rkl Margariinia tai voita
Ripaus suolaa
Ripaus mustapippuria
Valkosipulinkynsi hienonnettuna
- Valmista aluksi krutongit. Leikkaa leivät kuutioiksi. Paista kuutioita paistinpannulla rasvassa ja mausta.
- Perkaa savukala annospaloiksi. Keitä munat. Kuori jäähtyneet munat ja leikkaa ne lohkoiksi.
- Huuhtele salaatit ja kasvikset. Revi salaatit annoskulhoon tai neljälle ruokalautaselle.
- Leikkaa kurkku kuutioiksi, tomaatit kahtia ja sipulit ohuiksi renkaiksi (me laitettiin sipulit todella pieniksi kuutioiksi).
- Asettele savukala, munat, kurkut, tomaatit, sipulit, kaprikset ja krutongit salaatinlehtien päälle kauniisti. Kaada lopuksi kastike.
Me syötiin tämä salaatti uusien perunoiden kanssa. :) |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti