torstai 14. elokuuta 2014

Peltileipä

Tätä leipää tehtiinkin meillä monta kertaa, todettiin että hyvää ja helppoa tehdä. :)
Valmistusaika: alle 30 min.
4 annosta.

5dl Rasvatonta maitoa
1tl Suolaa
2rkl Siirappia
(1rkl Fenkolinsiemeniä)
1ps(11g) Kuivahiivaa
10dl(n.600g) Kolmen viljan sämpyläjauhoja
½dl Juoksevaa rasvaseosta

  1. Lämmitä maito hiukan kädenlämpöä lämpimämmäksi. Lisää suola, siirappi ja halutessasi fenkolinsiemenet. 
  2. Sekoita kuivahiiva pieneen jauho määrään. Sekoita hiivaseos ja loput jauhot taikinaan tukevalla vatkaimella.
  3. Lisää rasva taikinaan jauhojen lisäyksen loppu puolella. Levitä taikina lastalla pellille, leivinpaperin päälle ja taputtele se jauhojen kanssa tasaiseksi kerrokseksi.
  4. Leikkaa taikina pitsaleikkurilla tai veitsellä ruuduiksi ja peitä liinalla. Anna nousta lämpimässä paikassa n. 30 min. Paista peltileipää uunin  keskitasolla 225-asteessa, n. 15 min. Anna leivän hiukan jäähtyä liinan alla, ja taita ruudut irti.
  5. Tarjoa lisäksi esim. munavoita.
Ohje: K Ruoka Pirkka, Tammikuu 2011 -lehti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti