Tätä leipää tehtiinkin meillä monta kertaa, todettiin että hyvää ja helppoa tehdä. :)
Valmistusaika: alle 30 min.
4 annosta.
5dl Rasvatonta maitoa
1tl Suolaa
2rkl Siirappia
(1rkl Fenkolinsiemeniä)
1ps(11g) Kuivahiivaa
10dl(n.600g) Kolmen viljan sämpyläjauhoja
½dl Juoksevaa rasvaseosta
- Lämmitä maito hiukan kädenlämpöä lämpimämmäksi. Lisää suola, siirappi ja halutessasi fenkolinsiemenet.
- Sekoita kuivahiiva pieneen jauho määrään. Sekoita hiivaseos ja loput jauhot taikinaan tukevalla vatkaimella.
- Lisää rasva taikinaan jauhojen lisäyksen loppu puolella. Levitä taikina lastalla pellille, leivinpaperin päälle ja taputtele se jauhojen kanssa tasaiseksi kerrokseksi.
- Leikkaa taikina pitsaleikkurilla tai veitsellä ruuduiksi ja peitä liinalla. Anna nousta lämpimässä paikassa n. 30 min. Paista peltileipää uunin keskitasolla 225-asteessa, n. 15 min. Anna leivän hiukan jäähtyä liinan alla, ja taita ruudut irti.
- Tarjoa lisäksi esim. munavoita.
Ohje: K Ruoka Pirkka, Tammikuu 2011 -lehti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti