sunnuntai 31. elokuuta 2014

Porkkanafocaccia

n. 12 palaa.

250g Porkkanoita
3½dl Vettä
25g(½pkt) Hiivaa
1tl Suolaa
1tl Sokeri
n.8dl Hiivaleipävehnäjauhoja
4rkl Oliiviöljyä

Pinnalle:
1rkl Oliiviöljyä
Ripaus hiutalesuolaa

  • Pese, kuori ja paloittele porkkanat. Keitä suolalla maustetussa vähässä vedessä kypsiksi. Valuta vesi ja soseuta porkkanat.
  • Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää porkkanasose, mausteet, puolet öljystä ja alusta joukkoon jauhot. Anna taikinan kohota noin 45 minuuttia.
  • Sivele loppu öljy uunivuokaan (noin 25x35cm). Valuta pehmeä taikina vuokaan. Pirskota öljyä ja ripottele hiutalesuolaa pinnalle. Painele pintaan koloja, jotta maut imeytyvät leivän sisään.
  • Anna kohota 15 minuuttia.
  • Paista 200- asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.


Ohje: Yhteishyvä Ruoka marraskuu 2013 -lehti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti