maanantai 25. elokuuta 2014

Mehevä Jauheliha-Spagettivuoka

Valmistusaika: yli 60 min.
6 annosta

200g Spagettia

Jauheliha-tomaattikastike:
1rs(250g) Naudan vähärasvaista jauhelihaa
1 Pieni sipuli
1tlk(500g) Tomaattimurskaa
1tl Suolaa
½tl Mustapippuria

Juustokastike:
2rkl Voita tai margariinia
4rkl Vehnäjauhoja
6dl Kevyt maitoa
3/4tl Suolaa
½tl Paprikajauhetta
1dl Emmental-mozzarellajuustoraastetta

  1. Keitä pätkittyä spagettia runsaassa, kiehuvassa ja suolalla maustetussa vedessä 6-7 minuuttia. Valuta, mutta ei aivan kuivaksi.
  2. Ruskista jauheliha omassa rasvassa. Lisää joukkoon hienonnettu sipuli kuullottumaan. Kaada pannulle tomaattimurska ja mausta. Hauduta kastiketta noin 5minuuttia.
  3. Sulata juustokastiketta varten rasva kattilassa. Sekoita joukkoon jauhot ja kiehauta. Siirrä kattila pois levyltä ja lisää kylmä maito kokoajan sekoittaen. Siirrä kattila uudelleen levylle ja anna kiehua hiljalleen noin 5 minuuttia. Mausta suolalla ja paprikajauheella. Lisää juustoraaste.
  4. Voitele noin 2litran kokoinen vuoka ja kaada vuorotellen kerroksittain jauheliha-tomaattikastiketta ja spagettia vuokaan niin, että päälimmäiseksi tulee ohut spagetti kerros. Kaada juustokastike vuokaan.
  5. Kypsennä 200-asteessa, 30-40 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.
  6. Tarjoa lisäksi salaattia.
Ohje: K Ruoka Pirkka tammikuu 2011 -lehti.

2 kommenttia:

  1. Ooh, tätä pitää koittaa mahdollisimman pian!!! :3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa ! :) Aattelin ottaa tän itelleni ihan semmoseks ns. perus arkiruuaks. :)

      Poista