Valmistusaika: yli 60 min.
6 annosta
200g Spagettia
Jauheliha-tomaattikastike:
1rs(250g) Naudan vähärasvaista jauhelihaa
1 Pieni sipuli
1tlk(500g) Tomaattimurskaa
1tl Suolaa
½tl Mustapippuria
Juustokastike:
2rkl Voita tai margariinia
4rkl Vehnäjauhoja
6dl Kevyt maitoa
3/4tl Suolaa
½tl Paprikajauhetta
1dl Emmental-mozzarellajuustoraastetta
- Keitä pätkittyä spagettia runsaassa, kiehuvassa ja suolalla maustetussa vedessä 6-7 minuuttia. Valuta, mutta ei aivan kuivaksi.
- Ruskista jauheliha omassa rasvassa. Lisää joukkoon hienonnettu sipuli kuullottumaan. Kaada pannulle tomaattimurska ja mausta. Hauduta kastiketta noin 5minuuttia.
- Sulata juustokastiketta varten rasva kattilassa. Sekoita joukkoon jauhot ja kiehauta. Siirrä kattila pois levyltä ja lisää kylmä maito kokoajan sekoittaen. Siirrä kattila uudelleen levylle ja anna kiehua hiljalleen noin 5 minuuttia. Mausta suolalla ja paprikajauheella. Lisää juustoraaste.
- Voitele noin 2litran kokoinen vuoka ja kaada vuorotellen kerroksittain jauheliha-tomaattikastiketta ja spagettia vuokaan niin, että päälimmäiseksi tulee ohut spagetti kerros. Kaada juustokastike vuokaan.
- Kypsennä 200-asteessa, 30-40 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.
- Tarjoa lisäksi salaattia.
Ohje: K Ruoka Pirkka tammikuu 2011 -lehti.
Ooh, tätä pitää koittaa mahdollisimman pian!!! :3
VastaaPoistaKannattaa ! :) Aattelin ottaa tän itelleni ihan semmoseks ns. perus arkiruuaks. :)
Poista