Pohja:
4 Kananmunaa
1 ½dl Sokeria
1dl Vehnäjauhoja
1dl Perunajauhoja
1tl Leivinjauhetta
1tl Vaniljasokeria
2rkl Kaakaojauhetta
Täyte:
3dl Kuohukermaa
½dl Appelsiinimehua
1 Appelsiinin kuori
2 Appelsiinia paloina
4 Liivatelehteä
½dl Sokeria
Kostutus:
1-1½dl Appelsiinimehua
Koristelu:
4dl Kuohukermaa
Kalvottomia appelsiinilohkoja tai kumkvatteja
Suklaamunia
- Valmista sokerikakku.
- Vaahdota munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
- Sekoita jauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja kaakaojauhe keskenään ja lisää siivilän läpi vaahtoon, varovasti sekoittaen.
- Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa noin 40 minuuttia.
- Valmista täyte.
- Liota liivätelehtiä kylmässä vedessä noin 15 minuuttia.
- Vaahdota kerma.
- Pese appelsiini kuumalla vedellä huolellisesti.
- Raasta kuori.
- Kuori ja paloittele kaksi appelsiinia pieniksi paloiksi.
- Sekoita kermavaahdon joukkoon appelsiinimehu, raastettu kuori, paloitellut appelsiinit ja sokeri.
- Liuota liivatelehdet pieneen kuumaan vesitilkkaan ja lisää haaleana kermavaahtoon.
- Kokoa kakku.
- Leikkaa pohja kolmeen osaan. (Meidän kakku oli vaihtelun vuoksi kahdessa osassa).
- Kostuta kakkulevyt appelsiinimehulla ja levitä täyte väleihin.
- Anna makujen imeytyä.
- Jos täytät kakun tarjoilupäivänä, käytä kostutukseen 1½dl appelsiinimehua.
- Vaahdota koristelua varten kerma ja levitä se kakun pinnalle.
- Pursota halutessasi koristeita ja täytä kakun pinta nahattomilla appelsiiniviipaleilla tai hyvin pestyillä kumkvateilla.
- Tarjoile lisäksi suklaamunia.
Ohje: Yhteishyvä Ruoka 3/05 -lehti.
Pelkästään tuo koristelu on jo niin herkku ja kakku oli hyvää! :)
VastaaPoistaVähän muuttu koristelu siinä tekovaiheessa mutta ehkä tuo kakun ulkonäkö on jopa parempi näin.. vaikka itse sanonkin.. ;D
Poista