maanantai 6. huhtikuuta 2015

Appelsiinitäytekakku


Pohja:
4 Kananmunaa
1 ½dl Sokeria
1dl Vehnäjauhoja
1dl Perunajauhoja
1tl Leivinjauhetta
1tl Vaniljasokeria
2rkl Kaakaojauhetta

Täyte:
3dl Kuohukermaa
½dl Appelsiinimehua
1 Appelsiinin kuori
2 Appelsiinia paloina
4 Liivatelehteä
½dl Sokeria

Kostutus:
1-1½dl Appelsiinimehua

Koristelu:
4dl Kuohukermaa
Kalvottomia appelsiinilohkoja tai kumkvatteja
Suklaamunia

  • Valmista sokerikakku.
  • Vaahdota munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
  • Sekoita jauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja kaakaojauhe keskenään ja lisää siivilän läpi vaahtoon, varovasti sekoittaen.
  • Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa noin 40 minuuttia.
  • Valmista täyte.
  • Liota liivätelehtiä kylmässä vedessä noin 15 minuuttia.
  • Vaahdota kerma.
  • Pese appelsiini kuumalla vedellä huolellisesti.
  • Raasta kuori.
  • Kuori ja paloittele kaksi appelsiinia pieniksi paloiksi.
  • Sekoita kermavaahdon joukkoon appelsiinimehu, raastettu kuori, paloitellut appelsiinit ja sokeri.
  • Liuota liivatelehdet pieneen kuumaan vesitilkkaan ja lisää haaleana kermavaahtoon.
  • Kokoa kakku.
  • Leikkaa pohja kolmeen osaan. (Meidän kakku oli vaihtelun vuoksi kahdessa osassa).
  • Kostuta kakkulevyt appelsiinimehulla ja levitä täyte väleihin.
  • Anna makujen imeytyä.
  • Jos täytät kakun tarjoilupäivänä, käytä kostutukseen 1½dl appelsiinimehua.
  • Vaahdota koristelua varten kerma ja levitä se kakun pinnalle.
  • Pursota halutessasi koristeita ja täytä kakun pinta nahattomilla appelsiiniviipaleilla tai hyvin pestyillä kumkvateilla.
  • Tarjoile lisäksi suklaamunia.
Ohje: Yhteishyvä Ruoka 3/05 -lehti.

2 kommenttia:

  1. Pelkästään tuo koristelu on jo niin herkku ja kakku oli hyvää! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähän muuttu koristelu siinä tekovaiheessa mutta ehkä tuo kakun ulkonäkö on jopa parempi näin.. vaikka itse sanonkin.. ;D

      Poista