tiistai 14. huhtikuuta 2015

Kiinalainen Lihakastike

Tämä oli pitkästä aikaa ensimmäinen liharuoka mitä meillä tehtiin ja se oli todella hyvää. :)
Hieman taustaani näin lyhyesti, söin 21 vuotiaaksi vain jauhelihaa, kanaa ja kalaa mutta en ollenkaan lihaa, siis pihvejä tai muita sellaisia.
Mutta nykyään, rakastan lihaa. :)
Meillä salaatin virkaa toimitti tällä kertaa kurkku.

6-8 annosta

2pkt(400g) Naudan paistisuikaleita
1 Iso sipuli
2 Valkosipulinkynttä
Pala tuoretta inkivääriä
1tl Fenkolinsiemeniä
½tl Aniksensiemeniä
½tl Kanelia
2rkl Öljyä
Ripaus rouhittua mustapippuria
3rkl Soijakastiketta
3rkl Fariinisokeria
2rkl Tomaattisosetta
4dl Lihalientä

Lisäksi:
Pala purjoa ja punaista chiliä
3-4rkl Hienonnettuja suolapähkinöitä

  • Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
  • Raasta inkivääri.
  • Jauha mausteet morttelissa sekaisin.
  • Kuumenna paistokasarissa osa öljystä.
  • Ruskista lihasuikaleet pienissä erissä.
  • Nosta lihat syrjään odottamaan.
  • Lisää viimeisten ruskistettujen lihojen joukkoon mausteet, sipulit ja raastettu inkivääri.
  • Lisää kaikki lihat kasariin.
  • Lisää muut ainekset.
  • Anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä noin 45 minuuttia.
  • Tarjoile riisin, purjosuikaleiden, chilin ja suolapähkinöiden kanssa.
Ohje: Yhteishyvä Ruoka lokakuu 2012 -lehti.


2 kommenttia:

  1. Oliko tää se mitä meidän piti koittaa? Voisin perjantaina tehdä meille tuollaisen aterian. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuuu ! Tää oli superduperhyper hyväää ! <3

      Poista