En ole koskaan ollut mikään suuri aprikoosin ystävä, mutta ajattelin että kokeilen vielä kerran josko se olisi hyvää. Ja kas, se oli hyvää !
Eli nykyään meillä pääsee myös aprikoosi käyttöön keittiössä. :)
n. 15 annosta
250g Tummaa suklaata
250g Margariinia
5 Kananmunaa
2½dl Sokeria
3dl Vehnäjauhoja
1tl Leivinjauhetta
Kostutus:
1dl Vettä
½dl Sokeria
½dl Tummaa rommia tai appelsiinimehua
Täyte:
2dl Aprikoosihilloa
Kuorrutus:
250g Tummaa suklaata
50g Margariinia
- Valmista pohja.
- Sulata suklaa ja rasva vesihauteessa tai varovasti mikrossa.
- Sekoita tasaiseksi ja anna jäähtyä.
- Vaahdota munat ja sokeri.
- Sekoita leivinjauhe jauhoihin.
- Lisää vaahtoon vuorotellen suklaata ja jauhoja.
- Sekoita taikina varovasti tasaiseksi ja kaada voideltuun, korppujauhotettuun kakkuvuokaan.
- Paista pohjaa 175-asteisessa uunissa noin tunnin ajan.
- Kokeile kypsyyttä tikulla.
- Kumoa pohja hiukan jäähtyneenä.
- Kiehauta vesi ja sokeri ja lisää mehu tai rommi.
- Halkaise kakun pohja kahteen osaan ja kostuta pohja.
- Levitä kakun väliin hilloa.
- Laita toinen kakkulevy päälle ja kostuta kakun pinta lopulla nesteellä.
- Sulata suklaa vesihauteessa tai varovasti mikrossa.
- Ota kulho vesihauteesta ja lisää joukkoon huoneenlämpöinen rasva nokareina.
- Sekoita kunnes kuorrutus on tasaista ja kiinteää.
- Levitä kuorrute kakun päälle ja reunoille.
- Tee kuorrutukseen kuvioita veitsenkärjellä.
- Anna kuorrutuksen kovettua viileässä.
- Tarjoa lisänä kevyesti makeutettua kermavaahtoa.
Ohje: Yhteishyvä Ruokamaailma 4.09 -lehti.
Aivan älyttömän hyvää, mutta todella todella makeaa. :D Tätä riitti hyvin yksi pala. :)
VastaaPoistaTää oli kyllä aika makosaa.. :D
Poista