tiistai 14. huhtikuuta 2015

Sacherkakku

En ole koskaan ollut mikään suuri aprikoosin ystävä, mutta ajattelin että kokeilen vielä kerran josko se olisi hyvää. Ja kas, se oli hyvää !
Eli nykyään meillä pääsee myös aprikoosi käyttöön keittiössä. :)

n. 15 annosta

250g Tummaa suklaata
250g Margariinia
5 Kananmunaa
2½dl Sokeria
3dl Vehnäjauhoja
1tl Leivinjauhetta

Kostutus:
1dl Vettä
½dl Sokeria
½dl Tummaa rommia tai appelsiinimehua

Täyte:
2dl Aprikoosihilloa

Kuorrutus:
250g Tummaa suklaata
50g Margariinia

  • Valmista pohja.
  • Sulata suklaa ja rasva vesihauteessa tai varovasti mikrossa.
  • Sekoita tasaiseksi ja anna jäähtyä.
  • Vaahdota munat ja sokeri.
  • Sekoita leivinjauhe jauhoihin.
  • Lisää vaahtoon vuorotellen suklaata ja jauhoja.
  • Sekoita taikina varovasti tasaiseksi ja kaada voideltuun, korppujauhotettuun kakkuvuokaan.
  • Paista pohjaa 175-asteisessa uunissa noin tunnin ajan.
  • Kokeile kypsyyttä tikulla.
  • Kumoa pohja hiukan jäähtyneenä.
  • Kiehauta vesi ja sokeri ja lisää mehu tai rommi.
  • Halkaise kakun pohja kahteen osaan ja kostuta pohja.
  • Levitä kakun väliin hilloa.
  • Laita toinen kakkulevy päälle ja kostuta kakun pinta lopulla nesteellä.
  • Sulata suklaa vesihauteessa tai varovasti mikrossa.
  • Ota kulho vesihauteesta ja lisää joukkoon huoneenlämpöinen rasva nokareina.
  • Sekoita kunnes kuorrutus on tasaista ja kiinteää.
  • Levitä kuorrute kakun päälle ja reunoille.
  • Tee kuorrutukseen kuvioita veitsenkärjellä.
  • Anna kuorrutuksen kovettua viileässä.
  • Tarjoa lisänä kevyesti makeutettua kermavaahtoa.
Ohje: Yhteishyvä Ruokamaailma 4.09 -lehti.

2 kommenttia:

  1. Aivan älyttömän hyvää, mutta todella todella makeaa. :D Tätä riitti hyvin yksi pala. :)

    VastaaPoista