sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

Mustaherukkaiset Kuusileivokset



Niinkuin osa kavereistani tietää, pidän joka lauantai leipomispäivän.
Tällä kertaa nämä pääsivät kokeiluun vaikka ovatkin hieman jouluisia. :)

Valmistusaika: yli 60 minuuttia
12-16 palaa

Pohja:
3 Kananmunaa
3dl Sokeria
1½dl Juoksevaa kasvisöljyvalmistetta
5dl Vehnäjauhoja
2tl Leivinjauhetta
3rkl Kaakaojauhetta (tummaa)
1½dl Maitoa
200g(3-4dl) Mustaherukoita (pakaste)

Kuorrutus:
1dl Kinuskikastiketta
n.1½dl Tomusokeria

Koristeeksi:
1dl Tomusokeria
n.½rkl Vettä
Pari tippaa / veitsenkärjellinen vihreää elintarvikeväriä, nestemäistä tai jauhetta
Koristerakeita

  1. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (3 litraa). Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon rasva. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan siivilän läpi vuorotellen maidon kanssa. Vältä turhaa sekoittamista. Lisää joukkoon lopuksi jäiset marjat. Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteessa uunin alimmalla tasolla noin 1 tunti. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä ja anna jäähtyä kokonaan.
  2. Sekoita kinuskikastike ja tomusokeri seokseksi. Levitä pehmeä kuorrute tortun päälle ja anna jähmettyä.
  3. Sekoita tomusokerista, vedestä ja elintarvikeväristä tasainen, notkea seos. Lusikoi seos muovipussiin ja leikkaa pussin kulmaan pieni reikä. Leikkaa kakku 12-16 tasakokoiseen palaan ja koristele palat joulukuusiksi tomusokerikuorrutuksella. Ja koristerakeilla.
Ohje: K Ruoka Pirkka joulukuu 2012 -lehti.

2 kommenttia:

  1. Tosi tosi hyviä. Meillä näitä maisto myös viljami ja birgitta ja ne kehu kovasti<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä jos maistu ! :) Mun mielestä oli aika vinkeen makunen se mustaherukka sielä mutta ihan kivaa vaihtelua ! :)

      Poista