sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

Rukiiset Sämpylät

Meillä tehdään aina kerran viikossa leipää, koska syömme mieluummin itse tehtyä kun kaupasta ostettua. Mutta vaikka kuinka ison taikinan tekisi, niin omat sämpylät loppuu aina kesken ! :/

MAIDOTON ! LAKTOOSITON !
16 kpl

5 dl Vettä
50 g Hiivaa
½ dl Öljyä
2 tl Suolaa
2 rkl Siirappia tai 1rkl Sokeria
4 dl Ruisjauhoja
n. 8 dl Vehnäjauhoja

  • Liuota kädenlämpöiseen nesteeseen hiiva.
  • Sekoita joukkoon öljy, suola, siirappi ja ruisjauhot.
  • Lisää lopuksi vehnäjauhot.
  • Alusta taikinaksi.
  • Anna kohota peitettynä lämpimässä paikassa (esim. lämpimässä vesialtaassa).
  • Leivo kohonnut taikina sämpylöiksi ja pyöräytä jauhoissa.
  • Kohota sämpylät pellillä.
  • Paista 225 asteessa 12-15 minuuttia koosta riippuen.
Ohje: Yhteishyvä Ruoka 4/04 -lehti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti