Meillä tehdään aina kerran viikossa leipää, koska syömme mieluummin itse tehtyä kun kaupasta ostettua. Mutta vaikka kuinka ison taikinan tekisi, niin omat sämpylät loppuu aina kesken ! :/
MAIDOTON ! LAKTOOSITON !
16 kpl
5 dl Vettä
50 g Hiivaa
½ dl Öljyä
2 tl Suolaa
2 rkl Siirappia tai 1rkl Sokeria
4 dl Ruisjauhoja
n. 8 dl Vehnäjauhoja
- Liuota kädenlämpöiseen nesteeseen hiiva.
- Sekoita joukkoon öljy, suola, siirappi ja ruisjauhot.
- Lisää lopuksi vehnäjauhot.
- Alusta taikinaksi.
- Anna kohota peitettynä lämpimässä paikassa (esim. lämpimässä vesialtaassa).
- Leivo kohonnut taikina sämpylöiksi ja pyöräytä jauhoissa.
- Kohota sämpylät pellillä.
- Paista 225 asteessa 12-15 minuuttia koosta riippuen.
Ohje: Yhteishyvä Ruoka 4/04 -lehti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti