Pitkästä aikaa olin todella tyytyväinen, kun sain keksittyä hyvän makuisen suolaisen piirakan ohjeen.
Tämä piiras ei kestänyt meillä kun yhden päivän. :)
n. 8-10 viipaletta.
1pkt(500g) Voitaikinaa
Täyte:
2-3 Keitettyä kananmunaa
1pkt(300g) Marinoituja kirjolohisuikaleita
1-2tl Kuivattua tilliä
1 Pieni punasipuli
Ripaus suolaa
Voiteluun:
Kananmunaa
- Keitä, kuori ja jäähdytä munat. Viipaloi ne.
- Kaaviloi voitaikina neliskulmaiseksi levyksi, jonka paksuus on ½ cm. Nosta levy leivinpaperilla päällystetylle pellille.
- Paista kirjolohisuikaleet öljyssä pannulla.
- Laita munaviipaleet levyn toiselle puolelle, niiden päälle paistetut kirjolohisuikaleet, hienonnettu punasipuli ja mausteet.
- Käännä taikinan toinen puoli päälle ja ummista reunat. Voitele pinta. Pistele taikinaan muutamia reikiä haarukalla.
- Kypsennä piirasta 225-asteisesa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes pohjakin on hiukan ruskea. Leikkaa piiras viipaleiksi tai paloiksi ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti