sunnuntai 5. huhtikuuta 2015

Lohipiiras

Pitkästä aikaa olin todella tyytyväinen, kun sain keksittyä hyvän makuisen suolaisen piirakan ohjeen.
Tämä piiras ei kestänyt meillä kun yhden päivän. :)

n. 8-10 viipaletta.

1pkt(500g) Voitaikinaa

Täyte:
2-3 Keitettyä kananmunaa
1pkt(300g) Marinoituja kirjolohisuikaleita
1-2tl Kuivattua tilliä
1 Pieni punasipuli
Ripaus suolaa

Voiteluun:
Kananmunaa

  1. Keitä, kuori ja jäähdytä munat. Viipaloi ne.
  2. Kaaviloi voitaikina neliskulmaiseksi levyksi, jonka paksuus on ½ cm. Nosta levy leivinpaperilla päällystetylle pellille.
  3. Paista kirjolohisuikaleet öljyssä pannulla.
  4. Laita munaviipaleet levyn toiselle puolelle, niiden päälle paistetut kirjolohisuikaleet, hienonnettu punasipuli ja mausteet.
  5. Käännä taikinan toinen puoli päälle ja ummista reunat. Voitele pinta. Pistele taikinaan muutamia reikiä haarukalla.
  6. Kypsennä piirasta 225-asteisesa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes pohjakin on hiukan ruskea. Leikkaa piiras viipaleiksi tai paloiksi ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti