maanantai 20. huhtikuuta 2015

Kuitusämpylät

MAIDOTON !

20kpl


5dl Vettä
25g Hiivaa
1½tl Suolaa
1rkl Hunajaa
3dl Leseitä
3dl Sämpyläjauhoja
n. 5dl Vehnäjauhoja
2rkl Öljyä

  • Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen.
  • Sekoita joukkoon suola, hunaja ja leseet.
  • Alusta taikinaan sämpyläjauhot ja suurinosa vehnäjauhoista.
  • Lisää alustuksen loppuvaiheessa öljy ja loput jauhot.
  • Kohota taikinaa liinan alla noin 20 minuuttia.
  • Pyöritä taikinasta tanko ja jaa se 20 osaan.
  • Muotoile sämpylöiksi ja nosta ne leivinpaperin päälle pellille.
  • Peitä liinalla ja kohota noin 20 minuuttia.
  • Voitele sämpylät vedellä ja paista 225-asteessa 12-15 minuuttia.

Ohje: Yhteishyvä Ruoka 1/06 -lehti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti