MAIDOTON !
20kpl
5dl Vettä
25g Hiivaa
1½tl Suolaa
1rkl Hunajaa
3dl Leseitä
3dl Sämpyläjauhoja
n. 5dl Vehnäjauhoja
2rkl Öljyä
- Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen.
- Sekoita joukkoon suola, hunaja ja leseet.
- Alusta taikinaan sämpyläjauhot ja suurinosa vehnäjauhoista.
- Lisää alustuksen loppuvaiheessa öljy ja loput jauhot.
- Kohota taikinaa liinan alla noin 20 minuuttia.
- Pyöritä taikinasta tanko ja jaa se 20 osaan.
- Muotoile sämpylöiksi ja nosta ne leivinpaperin päälle pellille.
- Peitä liinalla ja kohota noin 20 minuuttia.
- Voitele sämpylät vedellä ja paista 225-asteessa 12-15 minuuttia.
Ohje: Yhteishyvä Ruoka 1/06 -lehti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti