maanantai 20. huhtikuuta 2015

Omenapaistos & Vaniljakastike

8-10 palaa

5dl Vehnäjauhoja
2dl Sokeria
1tl Kanelia
225g Margariinia

Täyte:
1kg Omenoita
1tl Kanelia

Pinnalle:
Tomusokeria

Tarjoiluun:
Vaniljajäätelöä tai -kastiketta


  • Sekoita jauhot, sokeri, kaneli ja rasva kulhossa tasaiseksi taikinaksi.
  • Painele 2/3 taikinasta irtopohjavuoan (halk. 24 cm) pohjalle ja reunoille.
  • Kuori omenat, poista siemenkodat ja leikkaa viipaleiksi.
  • Sekoita viipaleiden joukkoon kanelia.
  • Levitä omenaviipaleet vuokaan.
  • Ripottele loppu taikina kakun pinnalle.
  • Paista 175 asteessa noin 45 minuuttia.
  • Pyöräytä muovilastalla kakku irti vuoan reunoista.
  • Anna jäähtyä vuoassa.
  • Irrota reunat, mutta jätä alusta tarjoiluun, sillä paistoksen pohja on melko kostea omenoiden mehusta.
  • Siivilöi pinnalle tomusokeria tai koristele omenaviipaleilla.
  • Tarjoile halutessasi vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.
Ohje: Yhteishyvä Ruoka 9/05 -lehti.


Vaniljakastike:
4dl Maitoa
1 Kananmuna
1rkl Sokeria
2tl Perunajauhoja
1-2tl Vaniljasokeria

  • Vatkaa maito, muna, sokeri ja perunajauhot kattilassa sekaisin niin, että munien rakenne rikkoutuu täysin.
  • Käytä kierrevatkainta.
  • Kuumenna seosta puuhaarukalla hämmentäen, kunnes seos sakenee.
  • Älä anna kiehua.
  • Laita kattila kylmään veteen ja sekoita välillä.
  • Lisää vaniljasokeri.

2 kommenttia:

  1. Määääää olisin halunnut tulla syömään tätä! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää oli hyvää ! :) Pitkästä aikaa ihan perus omenapiirakkaa <3

      Poista