8-10 palaa
5dl Vehnäjauhoja
2dl Sokeria
1tl Kanelia
225g Margariinia
Täyte:
1kg Omenoita
1tl Kanelia
Pinnalle:
Tomusokeria
Tarjoiluun:
Vaniljajäätelöä tai -kastiketta
- Sekoita jauhot, sokeri, kaneli ja rasva kulhossa tasaiseksi taikinaksi.
- Painele 2/3 taikinasta irtopohjavuoan (halk. 24 cm) pohjalle ja reunoille.
- Kuori omenat, poista siemenkodat ja leikkaa viipaleiksi.
- Sekoita viipaleiden joukkoon kanelia.
- Levitä omenaviipaleet vuokaan.
- Ripottele loppu taikina kakun pinnalle.
- Paista 175 asteessa noin 45 minuuttia.
- Pyöräytä muovilastalla kakku irti vuoan reunoista.
- Anna jäähtyä vuoassa.
- Irrota reunat, mutta jätä alusta tarjoiluun, sillä paistoksen pohja on melko kostea omenoiden mehusta.
- Siivilöi pinnalle tomusokeria tai koristele omenaviipaleilla.
- Tarjoile halutessasi vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.
Ohje: Yhteishyvä Ruoka 9/05 -lehti.
Vaniljakastike:
4dl Maitoa
1 Kananmuna
1rkl Sokeria
2tl Perunajauhoja
1-2tl Vaniljasokeria
- Vatkaa maito, muna, sokeri ja perunajauhot kattilassa sekaisin niin, että munien rakenne rikkoutuu täysin.
- Käytä kierrevatkainta.
- Kuumenna seosta puuhaarukalla hämmentäen, kunnes seos sakenee.
- Älä anna kiehua.
- Laita kattila kylmään veteen ja sekoita välillä.
- Lisää vaniljasokeri.
Määääää olisin halunnut tulla syömään tätä! :D
VastaaPoistaTää oli hyvää ! :) Pitkästä aikaa ihan perus omenapiirakkaa <3
Poista