tiistai 14. huhtikuuta 2015

Kiinanpata

Teemme äitini kanssa yhdessä ruokaa ja syömme yhdessä, koska kumpikaan ei osaa tehdä vaan yhdelle ihmiselle ruokaa.
Ja nyt päätimme että alamme kerran kuussa pitämään teemaviikon, eli yksi viikko kuukaudessa jolloin syödään tietyn maalaista ruokaa, ja aina seuraavan kuukauden maa arvotaan.
Huhtikuulle tuli Kiina. Ja nyt saattekin reseptit meidän kiinalaisiin ruokiin.

Valmistusaika: n. 1 tunti 30 minuutia.
4-6 annosta

1 Broileri
300g Vähärasvaista sianlihaa
1rkl Voita tai margariinia
1tl Suolaa
3/4tl Pippuria
2dl Lihalientä
2dl Kermaa
4dl Riisiä
50g Manteleita
150g Viinirypäleitä
1-2 Appelsiinia

  1. Paloittele broileri 8-10 palaseen ja leikkaa sianliha suikaleiksi. Ruskista lihapalat rasvassa padassa ja mausta lopuksi suolalla ja pippurilla.
  2. Lisää pataan lihaliemi ja kerma. Hauduta lihaa kannen alla, kunnes se tuntuu murealta.
  3. Keitä riisit pehmeäksi pakkauksessa olevan ohjeen mukaan. Kaada kypsä riisi tarjoiluvadille renkaanmuotoon.
  4. Kuori mantelit. Halkaise rypäleet ja poista siemenet. Kuori ja lohko appelsiinit ja leikkaa lohkot pieniksi paloiksi. Lisää mantelit ja hedelmät pataan hetkeksi kuumenemaan. Kaada seos riisireunukseen ja tarjoa kuumana.
Ohje: Kotikokki ruokaohjekerho -laput.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti