tiistai 14. huhtikuuta 2015

Kiinalaiset Kasvikset

Meillä kasvikset tarjottiin ohran kanssa. :)


1 Sipuli
Muutama viipale tuoretta inkivääriä
1 Sitruunaruoho
2 Porkkanaa
1pkt(100g) Miniparsoja
1pkt(100g) Minimaissin tähkiä
1pkt(100g) Sokeriherneen palkoja
1/4-½ Kiinankaalia
1(400g) Kesäkurpitsaa
1 Punainen paprika
1prk(227g) Vesikastanjaa
3-4 Kevätsipulia tai pieni purjo
2-3rkl Öljyä
1rkl Soijakastiketta
Ripaus mustapippuria
1-2rkl Mangochutneya
2rkl Maissitärkkelysjauhoja + 1dl Vettä

  • Viipaloi kuoritut porkkanat, halkaistu sipuli ja halkaistu kesäkurpitsa.
  • Paloittele paprika, minimaissit ja parsat.
  • Suikaloi kiinankaali.
  • Hienonna kevätsipulit ja kuorittu sitruunaruoho.
  • Puhdista sokeriherneen palot.
  • Kiehauta paloitellut vihannekset öljyssä wokissa tai paistokasarissa: ensin sipulit, sitruunaruoho, inkivääri ja porkkanat, sitten parsat, minimaissit, sokeriherneen palot ja kiinankaali sekä lopuksi vesikastanja, paprika ja kesäkurpitsa.
  • Mausta seos ja anna vihannesten hautua kannen alla juuri ja juuri pehmeiksi.
  • Suurusta vesitilkkaan sekoitetulla maissitärkkelyksellä.
  • Ja anna vielä kiehahtaa.
  • Tarjoa sellaisenaan tai keitetyn riisin kanssa kasvisruokana.
Ohje: Pirkan paras keittokirja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti