Meillä kasvikset tarjottiin ohran kanssa. :)
1 Sipuli
Muutama viipale tuoretta inkivääriä
1 Sitruunaruoho
2 Porkkanaa
1pkt(100g) Miniparsoja
1pkt(100g) Minimaissin tähkiä
1pkt(100g) Sokeriherneen palkoja
1/4-½ Kiinankaalia
1(400g) Kesäkurpitsaa
1 Punainen paprika
1prk(227g) Vesikastanjaa
3-4 Kevätsipulia tai pieni purjo
2-3rkl Öljyä
1rkl Soijakastiketta
Ripaus mustapippuria
1-2rkl Mangochutneya
2rkl Maissitärkkelysjauhoja + 1dl Vettä
- Viipaloi kuoritut porkkanat, halkaistu sipuli ja halkaistu kesäkurpitsa.
- Paloittele paprika, minimaissit ja parsat.
- Suikaloi kiinankaali.
- Hienonna kevätsipulit ja kuorittu sitruunaruoho.
- Puhdista sokeriherneen palot.
- Kiehauta paloitellut vihannekset öljyssä wokissa tai paistokasarissa: ensin sipulit, sitruunaruoho, inkivääri ja porkkanat, sitten parsat, minimaissit, sokeriherneen palot ja kiinankaali sekä lopuksi vesikastanja, paprika ja kesäkurpitsa.
- Mausta seos ja anna vihannesten hautua kannen alla juuri ja juuri pehmeiksi.
- Suurusta vesitilkkaan sekoitetulla maissitärkkelyksellä.
- Ja anna vielä kiehahtaa.
- Tarjoa sellaisenaan tai keitetyn riisin kanssa kasvisruokana.
Ohje: Pirkan paras keittokirja.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti