maanantai 6. huhtikuuta 2015

Flatbread Kikherneistä

Ravintosisältö/annos (n30g): energiaa 60 kcal • proteiinia 2g • hiilihydraattia 9g • rasvaa 2g

Valmistusaika: yli 60 min. 
24 palaa

1tlk(380/230g) Kikherneitä
3dl Vettä
1ps(11g) Kuivahiivaa
1tl Suolaa
6-7dl Hiivaleipäjauhoja
2rkl Extra neitsyt oliiviöljyä

Pinnalle:
n. ½dl Seesaminsiemeniä

  1. Soseuta valutetut kikherneet. Kaada joukkoon kuumaa vettä, koska kikherneet jäähdyttävät seosta. Seoksen pitäisi olla noin 42-asteista ennen hiivan lisäämistä.
  2. Lisää pieneen jauhomäärään sekoitettu kuivahiiva ja suola. Alusta loput jauhot joukkoon vähitellen. Lisää oliiviöljy alustamisen loppuvaiheessa. Vaivaa taikina kimmoisaksi. Anna taikinan kohota noin 20 minuuttia liinan alla.
  3. Jaa taikina neljään osaan ja kauli taikinapalat jauhoa apuna käyttäen ohuiksi ovaalinmuotoisiksi rieskoiksi. Leikkaa niihin terävällä veitsellä pieniä pohjaan saakka ulottuvia viiltoja.
  4. Nosta leivät kahden leivinpaperin päälle. Anna kohota liinan alla noin 10 minuuttia. Voitele rieskat vedellä ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.
  5. Paista 225 asteessa uunin ylätasolla noin 10 minuuttia. Tarjoa lämpimänä.
Ohje: Jostain Pirkka- lehdestä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti