Ravintosisältö/annos (n30g): energiaa 60 kcal • proteiinia 2g • hiilihydraattia 9g • rasvaa 2g
Valmistusaika: yli 60 min.
24 palaa
1tlk(380/230g) Kikherneitä
3dl Vettä
1ps(11g) Kuivahiivaa
1tl Suolaa
6-7dl Hiivaleipäjauhoja
2rkl Extra neitsyt oliiviöljyä
Pinnalle:
n. ½dl Seesaminsiemeniä
- Soseuta valutetut kikherneet. Kaada joukkoon kuumaa vettä, koska kikherneet jäähdyttävät seosta. Seoksen pitäisi olla noin 42-asteista ennen hiivan lisäämistä.
- Lisää pieneen jauhomäärään sekoitettu kuivahiiva ja suola. Alusta loput jauhot joukkoon vähitellen. Lisää oliiviöljy alustamisen loppuvaiheessa. Vaivaa taikina kimmoisaksi. Anna taikinan kohota noin 20 minuuttia liinan alla.
- Jaa taikina neljään osaan ja kauli taikinapalat jauhoa apuna käyttäen ohuiksi ovaalinmuotoisiksi rieskoiksi. Leikkaa niihin terävällä veitsellä pieniä pohjaan saakka ulottuvia viiltoja.
- Nosta leivät kahden leivinpaperin päälle. Anna kohota liinan alla noin 10 minuuttia. Voitele rieskat vedellä ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.
- Paista 225 asteessa uunin ylätasolla noin 10 minuuttia. Tarjoa lämpimänä.
Ohje: Jostain Pirkka- lehdestä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti