4 kpl (munaton)
100g Fetajuustoa
1dl Persiljaa
2 viipaletta(paahto) leipää
1 Valkosipulinkynsi
400g Jauhelihaa
2tl Kuivattua fenkolia
1/4tl Rouhittua mustapippuria
Lisäksi:
4 Hampurilaissämpylää
Etikkapunajuurta
Punasipulia
Jäävuorisalaattia
Tomaattia
(Hampurilaiskastiketta yms.)
- Hienonna feta, persilja ja (kuorettomat) leipäviipaleet.
- Kuori ja hienonna valkosipuli.
- Sekoita kaikki ainekset keskenään.
- Muotoile massasta kostutetuin käsin neljä pihviä.
- Anna vetäytyä kylmässä noin 30 minuuttia.
- Valele pihvit kevyesti öljyllä.
- Kuumenna grilli ja grillaa noin 5 minuuttia molemmilta puolilta tai kunnes pihvit ovat kypsiä.
- Halkaise sämpylät ja grillaa myös niitä hetki.
- Viipaloi etikkapunajuuri ja leikkaa punasipuli renkaiksi.
- Kokoa hampurilainen asettamalla sämpylöille jäävuorisalaatti (ja hampurilaiskastike), punajuurta, punasipulia, tomaattia ja pihvi.
- Nosta sämpylän puolikas päälle,
Ohje: Yhteishyvä Ruokamaailma 7/07 -lehti.
Namskis. :) Feta kuuluu mun suosikkeihin! <3
VastaaPoistaSama homma! Näissä TAAS epäiltiin tota punajuurta, mutta turhaan taas vaihteeks, se sopi sinne oikein hyvin ! :) Johtuen ehkä siitäki että laitettiin hampurilaiskastikkeen sijasta näihin perus kevyt majoneesia.. :)
Poista