8-10 annosta
1pkt(600g) Isoa lehtitaikinalevyä
Täyte:
3/4dl Pitkäjyväistä riisiä
3dl Vettä
½ Kasvisliemikuutio
1 Iso sipuli
1rkl Öljyä
400g Jauhelihaa
1 Punanen paprika
1tl Suolaa
2tl Paprikajauhetta
1/4tl Rouhittua mustapippuria
Voiteluun:
Kananmunaa
- Keitä riisit kasvisliemessä kypsäksi ja valuta huuhtomatta ylimääräinen neste pois.
- Hienonna sipuli ja kuullota sitä hetken aikaa pannulla öljyssä.
- Lisää joukkoon jauheliha ja anna sen paahtua.
- Poista paprikasta kanta sekä siemenet ja leikkaa pieniksi kuutioiksi.
- Lisää paprika ja mausteet jauhelihaseokseen ja kääntele seosta hetken aikaa.
- Sekoita kypsennetty riisi ja jauhelihaseos keskenään ja anna seoksen jäähtyä täysin.
- Jaa taikinalevy kahteen osaan niin, että toinen osa on kaksikertaa suurempi kuin toinen.
- Nosta pienempi pala kaulimatta leivinpaperoidulle uunipellille.
- Levitä sille jäähtynyt riisi-jauhelihaseos.
- Kauli hieman isompaa taikinapalaa jauhotetulla pöydällä ja nosta se piirakan päälle.
- Taita levyn reunoja hieman pohjan alle.
- Leikkaa saksilla koristeita pinnalle.
- Voitele piirakan pinta kananmunalla ja paista 200-asteessa, uunin alaosassa n. 40 minuuttia.
- Peitä lopussa tarvittaessa, jottei pinta tummu liikaa.
- Tarjoile salaatin kanssa.
Ohje: Yhteishyvä Ruoka 2/06 -lehti.
Tätä täytyy kanssa tehdä tällä viikolla. :))
VastaaPoistaKannattaa :) Mä en yleensä oo kauhee lihapiirakoiden ym ystävä mutta tää oli hyvää kun laitettiin vielä tohon jauhelihan sekaan salsakastike putelin loppu ja joku juustoraasteen jämä.. AH <3
Poista