sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Jauhelihapiirakka

8-10 annosta

1pkt(600g) Isoa lehtitaikinalevyä

Täyte:
3/4dl Pitkäjyväistä riisiä
3dl Vettä
½ Kasvisliemikuutio
1 Iso sipuli
1rkl Öljyä
400g Jauhelihaa
1 Punanen paprika
1tl Suolaa
2tl Paprikajauhetta
1/4tl Rouhittua mustapippuria

Voiteluun:
Kananmunaa

  • Keitä riisit kasvisliemessä kypsäksi ja valuta huuhtomatta ylimääräinen neste pois.
  • Hienonna sipuli ja kuullota sitä hetken aikaa pannulla öljyssä.
  • Lisää joukkoon jauheliha ja anna sen paahtua.
  • Poista paprikasta kanta sekä siemenet ja leikkaa pieniksi kuutioiksi.
  • Lisää paprika ja mausteet jauhelihaseokseen ja kääntele seosta hetken aikaa.
  • Sekoita kypsennetty riisi ja jauhelihaseos keskenään ja anna seoksen jäähtyä täysin.
  • Jaa taikinalevy kahteen osaan niin, että toinen osa on kaksikertaa suurempi kuin toinen.
  • Nosta pienempi pala kaulimatta leivinpaperoidulle uunipellille.
  • Levitä sille jäähtynyt riisi-jauhelihaseos.
  • Kauli hieman isompaa taikinapalaa jauhotetulla pöydällä ja nosta se piirakan päälle.
  • Taita levyn reunoja hieman pohjan alle.
  • Leikkaa saksilla koristeita pinnalle.
  • Voitele piirakan pinta kananmunalla ja paista 200-asteessa, uunin alaosassa n. 40 minuuttia.
  • Peitä lopussa tarvittaessa, jottei pinta tummu liikaa.
  • Tarjoile salaatin kanssa.
Ohje: Yhteishyvä Ruoka 2/06 -lehti.

2 kommenttia:

  1. Tätä täytyy kanssa tehdä tällä viikolla. :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa :) Mä en yleensä oo kauhee lihapiirakoiden ym ystävä mutta tää oli hyvää kun laitettiin vielä tohon jauhelihan sekaan salsakastike putelin loppu ja joku juustoraasteen jämä.. AH <3

      Poista