keskiviikko 29. lokakuuta 2014

Valkosipulikeitto

Tästä keitosta tulee meidän perheessä aivan vakiokeitto, jos on esim. flunssa tai muuten kipeä.
Helppo syödä vaikka olisi kurkku kipeä ja helpottaa oloakin varmasti mitä enemmän sekaan laittaa valkosipulia. :)
Tämä keitto sopii myös juotavaksi kupista. :)

Valmistusaika: 30-60min.
4 annosta.

2-3(n.120g) kokonaista valkosipulia
1-2(n.150g) Sipulia
2rkl Ekstra neitsytoliiviöljyä
½dl Vehnäjauhoja
9dl Vettä
4rkl Kasvisfondia
Ripaus mustapippuria
1tlk(2dl) Kuohu- tai ruokakermaa
½dl Tuoretta persiljaa hienonnettuna

Lisäksi:
Esipaistettua patonkia
Oliiviöljyä

  1. Irrota valkosipuleista kynnet. Kaada kynsien päälle kiehuvaa vettä ja anna pehmetä pari minuuttia kuorimisen helpottamiseksi. Kuori kynnet, mutta jätä ne kokonaisiksi. Kuori ja hienonna sipuli.
  2. Kuullota valkosipulinkynsiä ja sipulia öljyssä kattilassa, lisää jauhot ja sekoita hyvin. Lisää vesi, kasvisfondi ja mustapippuri. Anna keiton hautua miedolla lämmöllä 30-40 minuuttia, kunnes valkosipulinkynnet ovat hajonneet.
  3. Soseuta keitto esimerkiksi sauvasekoittimella. Lisää kerma ja persilja. Kuumenna höyryäväksi.
  4. Leikkaa patongista pieniä (noin 1 x 1 cm) kuutioita. Kuumenna öljy pannulla ja paista leipäkuutiot kauniin ruskeiksi.
  5. Tarjoa keitto leipäkuutioiden kanssa. (Meillä niitä ei ollut, koska syötiin ruisleipää tuon keiton kanssa ja sopi super hyvin !)
Ohje:K Ruoka Pirkka tammikuu 2013 -lehti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti