Tästä keitosta tulee meidän perheessä aivan vakiokeitto, jos on esim. flunssa tai muuten kipeä.
Helppo syödä vaikka olisi kurkku kipeä ja helpottaa oloakin varmasti mitä enemmän sekaan laittaa valkosipulia. :)
Tämä keitto sopii myös juotavaksi kupista. :)
Valmistusaika: 30-60min.
4 annosta.
2-3(n.120g) kokonaista valkosipulia
1-2(n.150g) Sipulia
2rkl Ekstra neitsytoliiviöljyä
½dl Vehnäjauhoja
9dl Vettä
4rkl Kasvisfondia
Ripaus mustapippuria
1tlk(2dl) Kuohu- tai ruokakermaa
½dl Tuoretta persiljaa hienonnettuna
Lisäksi:
Esipaistettua patonkia
Oliiviöljyä
- Irrota valkosipuleista kynnet. Kaada kynsien päälle kiehuvaa vettä ja anna pehmetä pari minuuttia kuorimisen helpottamiseksi. Kuori kynnet, mutta jätä ne kokonaisiksi. Kuori ja hienonna sipuli.
- Kuullota valkosipulinkynsiä ja sipulia öljyssä kattilassa, lisää jauhot ja sekoita hyvin. Lisää vesi, kasvisfondi ja mustapippuri. Anna keiton hautua miedolla lämmöllä 30-40 minuuttia, kunnes valkosipulinkynnet ovat hajonneet.
- Soseuta keitto esimerkiksi sauvasekoittimella. Lisää kerma ja persilja. Kuumenna höyryäväksi.
- Leikkaa patongista pieniä (noin 1 x 1 cm) kuutioita. Kuumenna öljy pannulla ja paista leipäkuutiot kauniin ruskeiksi.
- Tarjoa keitto leipäkuutioiden kanssa. (Meillä niitä ei ollut, koska syötiin ruisleipää tuon keiton kanssa ja sopi super hyvin !)
Ohje:K Ruoka Pirkka tammikuu 2013 -lehti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti