Minä tein nämä pakaste mansikoista, mutta maussa ei ollut mitään eroa tuoreista mansikoista tehdessä. :)
Valmistusaika: yli 60 min.
10 annosta
Pohja:
4 Kananmunaa
1½dl Sokeria
½dl Vehnäjauhoja
½dl Perunajauhoja
½ps(100g) Mantelijauhetta
1tl Leivinjauhetta
Täyte:
250-300g Mansikoita
1tlk(2dl) Vispi- tai kuohukermaa
½rs(200g) Maustamatonta tuorejuustoa
3rkl Sokeria
1tl Vaniljasokeria
Kostutus:
½dl Maitoa
Koristeluun:
2-3rkl Mansikkahilloa
250-300g Mansikoita
Dan sukker-hyytelösokeria
Vettä tai punaista mehua
(Sitruunamelissaa)
- Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään jauhot, mantelijauhe ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun. Paista levyä 225-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia.
- Leikkaa mansikat pieniksi paloiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita tuorejuusto, sokeri, vanilliinisokeri ja mansikat kermavaahtoon.
- Leikkaa jäähtynyt levy kolmeen osaan. Kostuta levyt maidolla. Levitä täyte tasaisesti kahteen väliin. Leita kevyt paino kakun päälle ja nosta kylmään noin puoleksi tunniksi.
- Levitä kakun pinnalle ohut kerros mansikkahilloa ja koristele mansikkaviipaleilla. Valmista hyytelö, hyytelösokeripaketin ohjeen mukaan ja levitä lusikalla mansikoiden päälle. Anna pinnan hyytyä kylmässä 15 minuuttia.
- Leikkaa kakku leivoksiksi terävällä, ohut teräisellä veitsellä ja koristele halutessasi leivokset sitruunamelissalla.
Ohje: K Ruoka Pirkka heinäkuu 2011 -lehti.
Tästä varmaan tiedätki jo mun mielipiteen? TÄYDELLISTÄ <3
VastaaPoistaTaidan tietää myös Viljamin mielipiteen kun se ei edes raukka istuun kerenny kun piti syödä näitä sen tarjoiluastian vieressä että kerkes ottaa toisenkin palan :D Kiitos <3
Poista