sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Mansikkaleivokset

Minä tein nämä pakaste mansikoista, mutta maussa ei ollut mitään eroa tuoreista mansikoista tehdessä. :)

Valmistusaika: yli 60 min.
10 annosta

Pohja:
4 Kananmunaa
1½dl Sokeria
½dl Vehnäjauhoja
½dl Perunajauhoja
½ps(100g) Mantelijauhetta
1tl Leivinjauhetta

Täyte:
250-300g Mansikoita
1tlk(2dl) Vispi- tai kuohukermaa
½rs(200g) Maustamatonta tuorejuustoa
3rkl Sokeria
1tl Vaniljasokeria

Kostutus:
½dl Maitoa

Koristeluun:
2-3rkl Mansikkahilloa
250-300g Mansikoita
Dan sukker-hyytelösokeria
Vettä tai punaista mehua
(Sitruunamelissaa)

  1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään jauhot, mantelijauhe ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun. Paista levyä 225-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia.
  2. Leikkaa mansikat pieniksi paloiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita tuorejuusto, sokeri, vanilliinisokeri ja mansikat kermavaahtoon.
  3. Leikkaa jäähtynyt levy kolmeen osaan. Kostuta levyt maidolla. Levitä täyte tasaisesti kahteen väliin. Leita kevyt paino kakun päälle ja nosta kylmään noin puoleksi tunniksi.
  4. Levitä kakun pinnalle ohut kerros mansikkahilloa ja koristele mansikkaviipaleilla. Valmista hyytelö, hyytelösokeripaketin ohjeen mukaan ja levitä lusikalla mansikoiden päälle. Anna pinnan hyytyä kylmässä 15 minuuttia.
  5. Leikkaa kakku leivoksiksi terävällä, ohut teräisellä veitsellä ja koristele halutessasi leivokset sitruunamelissalla.
Ohje: K Ruoka Pirkka heinäkuu 2011 -lehti.

2 kommenttia:

  1. Tästä varmaan tiedätki jo mun mielipiteen? TÄYDELLISTÄ <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taidan tietää myös Viljamin mielipiteen kun se ei edes raukka istuun kerenny kun piti syödä näitä sen tarjoiluastian vieressä että kerkes ottaa toisenkin palan :D Kiitos <3

      Poista