20 annosta
n. 18 palaa isoa paahtoleipää
n. 11 palaa ruisleipää
Kostutus:
2dl Maitoa
Täyte1:
200g Kinkkua
50g Pepperonimakkaraa
2dl Kevyt ranskankermaa
2rkl Salsaketsuppia
2tl Sinappia
Täyte2:
300g Tsatsiki-tuorejuustoa tai paprika-chili tuorejuustoa
½tlk Kevyt ranskankermaa
1½dl Kurkkua pieninä kuutioina
½dl Maustekurkkua
Kuorrutus:
200g Maustamatonta tuorejuustoa
200g Valkosipulituorejuustoa
½tlk Kevyt ranskankermaa
1dl Basilikaa
Koristeluun:
Ohuen ohutta savukinkkuleikkelettä
Keltaisia kirsikkatomaatteja
Punaisia kirsikkatomaatteja
Basilikan lehtiä tai kurkkua
- Hienonna kinkku ja pepperoni leikkuuterällä monitoimikoneessa tai veitsellä työlaudalla.
- Sekoita joukkoon ranskankerma, salsaketsuppi ja sinappi.
- Valmista toinen täyte sekoittamalla tsatsikituorejuusto, ranskankerma ja kuutioidut kurkut.
- Kokoa kakku isolle lautaselle neliön muotoon.
- Leikkaa leivinpaperista suikaleet lautasen suojaksi.
- Poista leivistä kuoret.
- Nosta alimpaan kerrokseen paahtoleipäviipaleet vieri viereen siten, että leivinpaperisuikaleista jää puolet leivän alle.
- Kostuta.
- Levitä kinkkutäyte leiville.
- Nosta päälle ruisleipäviipaleet.
- Kostuta ja levitä toinen täyte päälle.
- Asettele paahtoleipäviipaleet kanneksi.
- Kostuta.
- Päällystä kakku huolellisesti kelmulla ja foliolla.
- Nosta kakun päälle kevyt leikkuulauta painoksi ja siirrä kylmään.
- Sekoita kuorrutusta varten maustamaton tuorejuusto ja valkosipulituorejuusto.
- Lisää joukkoon hienonnettu basilika.
- Levitä kuorrutus kakun päälle ja reunoille.
- Poista suojapaperit ja koristele kakku leikkeleillä, tomaateilla ja basilikanlehdillä tai kurkulla.
Ohje:Yhteishyvä Ruoka 5/06 -lehti.
Siis söittekö kakun, ettekä pyytänyt mua maistelemaan? Nams, miten herkullisen näköinen.:3
VastaaPoistaNo kun se vaan meni! Päiväruokana ja iltapalana ja välipalana ja kaikkena palana.. Ihan liian hyvää pitkästä aikaa kun tommosta sai <3
Poista