sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Kinkkukakku

20 annosta

n. 18 palaa isoa paahtoleipää
n. 11 palaa ruisleipää

Kostutus:
2dl Maitoa

Täyte1:
200g Kinkkua
50g Pepperonimakkaraa
2dl Kevyt ranskankermaa
2rkl Salsaketsuppia
2tl Sinappia

Täyte2:
300g Tsatsiki-tuorejuustoa tai paprika-chili tuorejuustoa
½tlk Kevyt ranskankermaa
1½dl Kurkkua pieninä kuutioina
½dl Maustekurkkua

Kuorrutus:
200g Maustamatonta tuorejuustoa
200g Valkosipulituorejuustoa
½tlk Kevyt ranskankermaa
1dl Basilikaa

Koristeluun:
Ohuen ohutta savukinkkuleikkelettä
Keltaisia kirsikkatomaatteja
Punaisia kirsikkatomaatteja
Basilikan lehtiä tai kurkkua

  • Hienonna kinkku ja pepperoni leikkuuterällä monitoimikoneessa tai veitsellä työlaudalla.
  • Sekoita joukkoon ranskankerma, salsaketsuppi ja sinappi.
  • Valmista toinen täyte sekoittamalla tsatsikituorejuusto, ranskankerma ja kuutioidut kurkut.
  • Kokoa kakku isolle lautaselle neliön muotoon.
  • Leikkaa leivinpaperista suikaleet lautasen suojaksi.
  • Poista leivistä kuoret.
  • Nosta alimpaan kerrokseen paahtoleipäviipaleet vieri viereen siten, että leivinpaperisuikaleista jää puolet leivän alle.
  • Kostuta.
  • Levitä kinkkutäyte leiville.
  • Nosta päälle ruisleipäviipaleet.
  • Kostuta ja levitä toinen täyte päälle.
  • Asettele paahtoleipäviipaleet kanneksi.
  • Kostuta.
  • Päällystä kakku huolellisesti kelmulla ja foliolla.
  • Nosta kakun päälle kevyt leikkuulauta painoksi ja siirrä kylmään.
  • Sekoita kuorrutusta varten maustamaton tuorejuusto ja valkosipulituorejuusto.
  • Lisää joukkoon hienonnettu basilika.
  • Levitä kuorrutus kakun päälle ja reunoille.
  • Poista suojapaperit ja koristele kakku leikkeleillä, tomaateilla ja basilikanlehdillä tai kurkulla.
Ohje:Yhteishyvä Ruoka 5/06 -lehti.

2 kommenttia:

  1. Siis söittekö kakun, ettekä pyytänyt mua maistelemaan? Nams, miten herkullisen näköinen.:3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kun se vaan meni! Päiväruokana ja iltapalana ja välipalana ja kaikkena palana.. Ihan liian hyvää pitkästä aikaa kun tommosta sai <3

      Poista