keskiviikko 29. lokakuuta 2014

Italialainen Jauhelihamureke

4 annosta

400g Jauhelihaa
1dl Maitoa
3rkl Korppujauhoja
1 Kananmuna
1dl Parmesaaniraastetta
2rkl Hienonnettua basilikaa tai persiljaa
1 Valkosipulinkynsi
½tl Suolaa

Lisäksi:
1prk(200g) Paseerattuja tomaatteja
2rkl Tomaattisosetta
½tl Sokeria
Ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
1dl Juustoraastetta

  • Sekoita maito, korppujauhot, kananmuna ja parmesaaniraaste.
  • Anna turvota 5 minuuttia.
  • Sekoita joukkoon jauheliha, hienonnetut yrtit, raastettu valkosipulinkynsi ja suola. 
  • Sekoita tasaiseksi massaksi.
  • Muotoile taikinasta kostutetuin käsin leivinpaperin päälle uunipellille soikea mureke. ( Voi tehdä myös vuokaan niinkuin me, koska me tehtiin kastiketta hieman enemmän).
  • Sekoita kulhossa paseerattu tomaatti, tomaattisose ja mausteet keskenään.
  • Valuta murekkeen päälle.
  • Ripottele pinnalle juustoraaste.
  • Kypsennä mureketta 200-asteisen uunin alatasolla noin 25 minuuttia.
Ohje: Yhteishyvä Ruoka marraskuu 2013 -lehti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti