keskiviikko 29. lokakuuta 2014

Nakkimunakas

2 annosta

5 Kananmunaa
4rkl Vettä
½tl Suolaa
1/4tl Musta- tai valkopippuria
½ Sipulia
2 Keitettyä perunaa
6 Nakkia
1rkl Öljyä
Persiljaa

  • Riko kananmunat kulhoon, sekoita niiden rakenne rikki ja lisää joukkoon vesi, suola ja pippuri.
  • Viipaloi perunat, sipuli ja nakit valmiiksi.
  • Kuumenna öljy paistinpannulla.
  • Paista miedolla lämmöllä sipulia hetken aikaa.
  • Lisää perunaviipaleet ja nakit.
  • Kaada munakasseos päälle ja jatka kypsentämistä työntäen lastalla kohti pannun keskustaa, kunnes munakas alkaa hyytyä.
  • Kypsennä munakasta hetki kannen alla.
  • Munakas on kypsä, kun se pysyy hyvin kasassa, mutta pinta ei ole vielä täysin kuiva.
  • Koristele persiljalla.
Ohje: Yhteishyvä Ruoka 3/06 -lehti.

2 kommenttia:

  1. Voi vitsi! Jos nyt voisin huutaa Viljamille, niin huutaisin, että tee mulle munakas. :DD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hah :D Kerrankin mä tykkäsin nakkimunakkaasta, en yleensä tykkää, mutta ilmeisesti ton perunan takia tykkäsin tästä :)

      Poista