tiistai 7. lokakuuta 2014

Perinteinen Kermainen Lohikeitto

4-5 annosta

6 Perunaa
2 Porkkanaa
2 Sipulia
8dl Vettä
1½tl Suolaa
½tl Mustapippuria (kokonaisia)
1 Laakerinlehti
400g Lohifilettä
2dl Kuohukermaa
2rkl Tuoretta tilliä (hienonnettuna)
1ps Apetit Vihannes-sekoitusta

  • Pese ja kuori kasvikset. Paloittele perunat, viipaloi porkkanat ja hienonna sipulit.
  • Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää mausteet (EI suolaa), sipulit ja porkkanat. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla 5 minuuttia. Lisää perunanpalat ja keitä 10 minuuttia.
  • Lisää vihannes-sekoitus keittoon. Poista fileestä nahka ja ruodot. Leikkaa kala reiluiksi kuutioiksi.
  • Lisää keittoon kala, kerma ja suola. Kuumenna lohikeitto kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla n. 5 minuuttia. Mausta perinteinen lohikeitto vielä tillillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti