keskiviikko 29. lokakuuta 2014

Chilinen Kaalisalaatti & Grillattu Possu

Valmistusaika: alle 30 min.
n. 7 annosta

200g Kaalia
2-3(200g) Porkkanaa
1(200g) Purjo
1ps(200g) Herneitä (pakaste)
1½dl Persiljaa hienonnettuna
1dl Tilliä hienonnettuna

Kastike:
1 Mieto punainen chilipalko
1tlk(200g) Kevyt kermaviiliä
1dl Kevyt majoneesia
3rkl Limetinmehua
1rkl Hunajaa
Ripaus suolaa
Ripaus mustapippuria

Lisäksi:
1pkt(1kg) Rypsiporsas karamellipossua

  1. Leikkaa kaali erittäin ohuiksi suikaleiksi. Raasta kuoritut porkkanat karkeaksi raasteeksi. Hienonna halkaistu, huuhdottu purjo. Kiehauta herneet pakkauksen ohjeen mukaan ja jäähdytä ne nopeasti kylmällä vedellä. Sekoita kaikki salaatin ainekset isossa kulhossa. Jätä puolet persiljasta salaatin koristeluun.
  2. Hienonna halkaistu chilipalko, josta on poistettu siemenet. Sekoita kermaviili, majoneesi, limetinmehu, hunaja ja mausteet.
  3. Sekoita kastike salaatin joukkoon nostellen. Kaada salaatti tarjoilukulhoon ja ripottele pinnalle loput persiljasta. Anna salaatin maustua jääkaapissa.
  4. Grillaa pihvit kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Tarjoa lisäksi leipää.
Ohje: K Ruoka Pirkka kesäkuu 2013 -lehti.

2 kommenttia: